Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.05.2023.

15:43

Vlasnik PSŽ sa vlasnikom Lidsa kupuje Sampdoriju

Katarski investicioni fond već ima udela u vlasništvu u portugalskoj Bragi, a pregovara o preuzimanju španske Malage i brazilskog Santosa.

Izvor: B92

Autor:B92

Vlasnik PSŽ sa vlasnikom Lidsa kupuje Sampdoriju
Foto: Profimedia.rs

Kompanija "Qatari Sports Investments" koja je, između ostalog, vlasnik Pari Sen Žermena, u poodmakloj je fazi da preuzme italijansku Sampdoriju od Masima Ferera - aktuelnog gazde kluba iz Đenove, prenosi francuski sportski dnevnik "L’Équipe".

Katarski fond kojim rukovodi moćni gazda Parižana Naser Al-Kelaifi u novembru je otkupio i manjinski paket akcija u portugalskoj Bragi.

U slučaju ponude za kupovinu Samporije Kelaifijeva kompanija ne nastupa sama, već to radi u partnerstvu sa "ASER Ventures", investicionim fondom koji rukovodi premijerligašem Lidsom, na čijem je čelu Italijan Andrea Radrizani.

Plan ove dve kompanije je da Radrizanijev "ASER" preuzme većinski deo Sampdorije, a katatarski "QSI" manji deo italijanskog kluba. Postoje takođe informacije, nepotvrđene doduše, da bi katarska kompanija od" ASER-a" potom otkupila većinski deo Lidsa i dugoročno preuzela rukovođenje klubom iz Jorkšira.

Na potezu je čelni čovek Đenovljana Masimo Ferero koji tek ima da preispita sve pristigle ponude i donese odluku.

Italijanski mediji prenose da su Radrizani i El-Kelaifi, tojest njihove firme, najjači kandidati da na kraju dobiju "bitku" za klub koji će se naredne sezone takmičiti u Seriji B.

Katarska kompanija se tu ne zaustavlja - postoje nagoveštaji da bi u skorije vreme trebalo da preuzme špansku Malagu i manjinski udeo u vlasništvu nad brazilskim Santosem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve