Nova vest
Fudbal

Subota, 11.02.2023.

21:57

Real je novi šampion sveta – osam golova u Rabatu

Fudbaleri Reala novi su osvajači Svetskog klupskog prvenstva i na tom mestu su nasledili londonski Čelsi.

Izvor:

Autor:

Real je novi šampion sveta – osam golova u Rabatu
Foto: Profimedia

Tim iz Madrida je u finalu igranom u marokanskom Rabatu savladao Al Hilal rezultatom 5:3 za 29. trofej u međunarodnim takmičenjima, odnosno 100. u klupskoj istoriji.

Nakon što su bez problema u polufinalu eliminisali egipatski Al Ahli (4:1), u utakmici za titulu ih je čekao nešto teži zadatak protiv šampiona Azije.

Međutim, nije se tako činilo kada je posle uvodnih 18. minuta na semaforu bilo 2:0 za Real. Strelci su bili Vinisijus i Valverde.

Da nisu slučajno izbacili Flamengo, fudbaleri kluba iz Saudijske Arabije su pokazali u 26. minutu kada su prepolovili prednost preko Marege, ali je to sve što su mogli.

Do kraja su se Valverde i Vinisijus upisali po još jednom, dok je do gola stigao i Karim Benzema. Na drugoj strani je dva gola postigao nekadašnji fudbaler Atletiko Madrida Lusijani Vieto, ali je u oba navrata Real u tom trenutku imao po tri gola prednosti.

Ovo je Realu peto učešće u finalima Svetskog klupskog prvenstva i peti trijumf. Ekipa su sa najviše trofeja ovog takmičenja. Ukoliko računamo i pređašnje izdanje ovog takmičenja, ovo im je osmi trofej klupskog svetskog šampiona.

Po drugi put su slavili u Rabatu, nakon prvog puta 2014. protiv San Lorenca u finalu.

Podsetomo, u meču za treće mesto, brazilski Flamengo je pobedio egipatski Al Ahli rezultatom 4:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu