Nova vest
Fudbal

Nedelja, 09.10.2022.

18:30

Partizanov "poker" protiv Voždovca VIDEO

Fudbaleri Partizana pobedili su Voždovac rezultatom 4:0 u 14. kolu Superlige Srbije.

Izvor: LN

Autor: LN

Partizanov
photo:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Partizan je bio izuzetno siguran na "krovu" i za pola sata rešio meč, te ostao na pet bodova zaostatka za liderom Crvenom zvezdom.

Ovo je bila osma pobeda u nizu crno-belih nad današnjim protivnikom, koji u prethodnih sedam duela nije uspeo da postigne nijedan gol, te je gol-razlika u ovom periodu 23:0.

Voždovac je, sa druge strane, poražen tek drugi put u osam mečeva na domaćem terenu ove sezone.

Partizanu sada sledi duel sa Kelnom u Beogradu u četvrtak u okviru 4. kola Lige konferencija, u kojem može da zakorači u nokaut fazu takmičenja.

Utakmica je počela mirno, ali je već u devetom minutu viđen prvi gol.

Dijabate je fenomenalno probio i zalomio na desnom boku, da bi posle njegovog cenaršuta Rikardo ramenom zatresao mrežu rivala.

Nastavio je Partizan da napada posle prvog gola i to im se ubrzo isplatilo.

Bilo je nekoliko šansi, ali je prva naredna realizovana u 23. minutu.

Prelako su izgubili loptu fudbaleri Voždovca, a Natho je pravovremeno pronašao Gomeša, koji je sa oko 16 metara snažnim udarcem matirao Krunića.

Navijači crno-belih nisu mnogo čekali za naredni gol – samo pet minuta.

Bila je to još jedna prosta, ali istovremeno atraktivna akcija crno-belih. Natho je proigrao Meniga, a on je postigao treći gol u sezoni.

Drugo poluvreme počelo je novim pritiscima gostiju, a Rikardo je u 52. minutu imao lak posao da postigne het-trik.

Nije uspeo, a nedugo zatim Partizan je usporio i to je bio znak za Petrića da izmeni Dijabatea, Rikarda, Natha i Meniga.

Ušao je napadač Andrija Pavlović i bio izuzetno aktivan, ali se videlo da mu nedostaje samopouzdanja s obzirom da gol nije dao više od godinu dana, a nedavno je izašao iz povrede.

Ritam je ubrzo potpuno usporio, delovalo je kao da je to-to, ali je Baždar povukao kontru u 90. minutu, a Terzić majstorskim driblingom i udarcem postavio na konačnih 0:4.

Utakmicu ste mogli da pratite uživo uz B92.net LIVE BLOG:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu