Mijailović: Još malo ćutanja i FK Partizan će nestati

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović smatra da rukovodioci fudbalske sekcije moraju da odu.

Izvor: B92
Podeli
Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Crno-beli se nalaze u velikom problemu, pet godina ne znaju za titulu, a posle četiri kola prvenstva, već imaju sedam bodova zaostatka u odnosu na Crvenu zvezdu.

"Mogu da kažem da je očigledno da rukovodeća garnitura mora da prepusti svoje funkcije sposobnijim ljudima", rekao je Mijailović za "Kurir".

Mijailović smatra da fudbalski klub ima potencijal i da treba da se ugleda na evropske velikane.

"Fudbal je ovih dana izuzetno profitabilan sport. FK Partizan je veliki fudbalski brend i siguran sam da uz dobro i domaćinsko rukovođenje veliki deo klubova u sportskom društvu može da živi na račun fudbalskog kluba. Uostalom, takva praksa već postoji u Evropi, pogledajte Barselonu, Real, Fenerbahče. Moraju da se gledaju pre svega i svih isključivo interesi kluba, a ne jednog ili grupe pojedinaca. Imovina sportskog društva je nedopustivo zapuštena", dodao je on.

Mijailović je pozvao legende da se oglase i prekinu ćutanje.

"Žao mi je što legende kojima je deo života bio i ostao Partizan na sve ovo ćute. Tek se poneko oglasi, zašto je tako? Traže se krivci u državi, trenerima, sportskim radnicima, navijačima... A svi znaju do čega je i do koga je. Još malo ćutanja i bojim se da će FK Partizan nestati", zaključio je Mijailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu