Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.04.2022.

10:10

"Šestica" za Vlahovića – "naišao je na Škrinjara"

Srpski napadač Dušan Vlahović dobio je "šesticu" za svoj nastup u "Derbiju Italije".

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Profimedia

Juventus je dominirao protiv Intera, imao 20 šuteva naspram pet rivala, ali je izgubio od velikog rivala 1:0 na svom terenu. Jedini gol postigao je Hakan Čalhanolu iz penala u nadoknadi prvog poluvremena.

Juventus je igrao u formaciji 4-2-3-1 sa Vlahovićem kao najisturenijim, ali naš centarfor nije imao mnogo šansi pred golom Samira Handanoviča.

"Srpski bombarder se našao ispred nepopustljivog Škrinjara od početka do kraja meča. Uspeo je samo jednom da mu pobegne u prvom poluvremenu, ali ga je izdao njegov pouzdani šut. U finišu meča je bezuspešno tražio penal", navodi se u analizi Vlahovićeve igre u italijanskim medijima.

Ali daleko od toga da je Vlahović bio najslabiji pojedinac Juventusa. Njegov saigrač iz napada Alvaro Morata je bio neprimetan na terenu pa je dobio 5,5, kao i Aleks Sandro, krivac za penal koji nije uspeo ni da ugrozi odbranu rivala.

S druge strane, upravo je Slovak Milan Škrinjar dobio najvišu ocenu u timu Intera – 7,5.

"Sjajna defanzivna igra bivšeg igrača Sampdorije koji je predvodio zadnju liniju u odsustvu Stefana de Fraja. Uspeo je da ograniči opasnost od Vlahovića, jer je dobio većinu fizičkih duela".

A Inter je slavio upravo zahvaljujući besprekornoj odbrani, jer je ofanzivni deo tima bio gori od Juventusovog, pa je tako Edin Džeko dobio "peticu", a Lautaro Martines čak 4,5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu