Nova vest
Fudbal 2

11.5.2024.

16:10

Enrike: Razumem odluku Mbapea

Trener Pari Sen Žermena Luis Enrike izjavio je da je Kilijan Mbape legenda kluba, dan nakon što je francuski fudbaler objavio da napušta PSŽ na kraju sezone.

Izvor: Beta

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/IMAGO

Mbape je svoju odluku o odlasku saopštio čelnicima kluba još u februaru, o čemu su mediji naveliko pisali. On je to zvanično potvrdio juče na društvenim mrežama.

"On je legenda kluba, on je igrač koji je dao sve za ovaj klub, a i klub mu je dao sve. Razumem njegovu odluku", rekao je Enrike na konferenciji za novinare, ističući da će PSŽ naredne sezone biti još jači.

"To je nešto što smo dugo već znali, svi su to znali, to ne menja opštu sliku", naveo je Luis Enrike.

Mbape nije otkrio gde će nastaviti karijeru, ali španski mediji već nekoliko meseci navode da je postigao dogovor sa Real Madridom.

"On je topla osoba koja uvek donosi osmeh. Dajem mu 10/10 kao čoveku i 10/10 kao fudbaleru", odgovorio je Enrike na pitanje da li će Mbape uspeti da se uklopi u tim Real Madrida.

PSŽ će sutra na utakmici protiv Tuluza proslaviti novu titulu šampiona Francuske, a na pitanje da li će tokom poslednjeg meča kluba na Parku prinčeva biti organizovan i zvaničan oproštaj od Mbapea, Enrike je naveo da to nije pitanje za njega.

Mbape je u PSŽ stigao 2017. godine iz Monaka i sa Parižanima je osvojio šest titula prvaka Francuske i tri Kupa Francuske.

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu