Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 21.03.2022.

12:37

Birmančević: Ulažem 30.000 evra godišnje u sebe

Srpski fudbaler Veljko Birmančević otkrio je tajnu svog sjajnog napretka otkako je zaigrao za švedski Malme.

Izvor: B92

Autor:B92

Birmančević: Ulažem 30.000 evra godišnje u sebe
Foto: Profimedia/Gonzales Photo/Alamy Live News

Malme je doveo Birmančevića iz Čukaričkog za milion evra u martu prošle godine, a on je u međuvremenu postigao 17 golova uz osam asistencija na 43 nastupa.

Nedavno je sa Malmeom osvojio titulu šampiona Švedske, a 26. marta će se sa Hamarbijem boriti za trofej Kupa i duplu krunu.

"Ulažem u sebe 300.000 kruna (oko 30.000 evra, prim. aut) godišnje da bih bio bolji fudbaler. Fudbal je moj život, želim da budem igrač top nivoa i zato ulažem u svoj razvoj. Na primer, kupujem sve što je potrebno da bi moje telo bilo bolje", otkrio je Birmančević.

Birmančević je objasnio švedskim medijima na šta sve izdvaja novac.

"Imam dodatnog, individualnog trenera kojeg plaćam, a imam i mašine koje mi pomažu da se brže oporavim. Mogu da vam otkrijem da sam dva dana pre utakmicu Kupa sa AIK-om imao problem sa prednjim delom butine. Onda sam radio vežbe sa mojim trenerom i bez problema sam izdržao svih 120 minuta. Osećam da vredi tako uložiti u sebe", prenosi "Mozzartsport" njegove reči.

Osim toga, Birmančević već nekoliko godina sarađuje sa trenerom iz Srbije čiji identitet nije otkrio.

"Komuniciramo gotovo svakodnevno. Dobijem od njega programe pre i posle utakmica. Njemu pripadaju velike zasluge za moj razvoj. On je iz Srbije i sa njim sarađujem tri godine", dodao je srpski napadač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu