Nova vest
Košarka 7

19.5.2024.

8:45

Dončić i Irving su ipak "kliknuli" – velike reči jednog za drugog

Luka Dončić i Kajri Irving su obasipali jedan drugog komplimentima nakon plasmana Dalasa u finale zapadne konferencije.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ADAM DAVIS

Teksašani su porazili Oklahomu na svom terenu u šestoj utakmici serije 117:116 uz udarne role dvojice lidera ekipe, koji su zbirno postigli 51 poen za domaći sastav.

Pogurali su i drugi i ovog puta ali su Luka i Kajri vodili glavnu reč, pokrenuli Mevse u trenutku kada su gosti bili na velikih 17 poena prednosti.


Zajedničkim snagama odveli su Dalas ka finalu Zapada i pokazali svima da i te kako mogu jedan uz drugog, iako je bilo mnogo skepsi u vezi sa njihovom saradnjom na terenu. Očito, funkcionišu sjajno i na parketu i van njega.

Posle meča, upitani da opišu svoj odnos, rekli su šta im leži na srcu.

"Ti voliš da pričaš, kreni ti prvi", prepustio je Irving Luki reč.

Dončić je bio koncizan ali vrlo jasan o ljudskim i igračkim kvalitetima iskusnijeg saigrača.

"Od njega dobijam svu podršku za sve što radim. Pomogao mi je da sazrim, da vidim igru iz drugog ugla i zaista je sjajno igrati uz njega na terenu. Samo izađem i uživam, on je lider ne samo meni nego svima nama. Sjajan je, uvek pozitivan".


Kajri je imao duže izlaganje o svom "mlađem bratu".

"Ovaj momak što sedi do mene me gura da nastavim da radim na sebi, na svojoj igri, da se razvijam kao mladi lider i  možemo se u tome složiti. Ddočekali su me ovde raširenih ruku, nisam imao lagan put pre dolaska ovde. Nisam znao kako će to sve izgledati ovde, kako ćemo se uklopti i na terenu, ali i van terena. Na kraju video sam da je ovaj momak veliki dobri meda. Meda koji voli da se takmiči. Sve što mogu je da sednem i gledam njegov talenat, njegovu sposobnost da izađe iz komfor zone. Uživam da ga gledam i kakav je sada kao otac, uživam da gledam kako se razvija kao ličnost i kao igrač naravno. Svi znamo koliko je dobar košarkaš, ali želim da mu budem saigrač i brat koji će mu pomoći da se razvije i napreduje, da postigne ciljeve koje želi da postigne, znam da on to i meni želi. Misija je ista za obojicu, volimo da se takmičimo jedan protiv drugog na treninzima, slažemo se, smejemo se. Imamo sjajnu konekciju. On je zaista dobar momak".

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu