Nova vest
Fudbal

Utorak, 08.03.2022.

19:45

Minhenski loto, Bajern deklasirao Salcburg!

Fudbaleri Bajerna plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Minhenski loto, Bajern deklasirao Salcburg!
Foto: Profimedia/Sven Hoppe/dpa

Nemački šampion je posle sjajne igre deklasirao ekipu Salcburga rezultatom 7:1 (4:0). Bilo je to furiozno izdanje Bavaraca, koji su još jednom pokazali snagu u elitnom takmičenju, a neverovatno veče imao je njihov prvi strelac, Poljak Robert Levandovski.

Bila je ovo sedma uzastopna sezone za sjajnog napadača u kojoj je postigao 40 i više golova, a kako je krenuo, bez obzira što ima 33 godine, ko zna gde će se zaustaviti.

Činjenica je da je sudija Klemon Turpan pomogao da Poljak otvori golgetersko veče, pošto je dosudio dva penala, ali trebalo ih je svakako realizovati.

I ta dva gola u 12. i 21. minutu sa bele tačke, bila su kao prekopirana - udarac u desni donji ugao, golman je krenuo u suprotnu stranu i Bajern je već tada imao 2:0, što mu je posle 1:1 iz prvog meča širom otvorilo vrata četvrtfinala.

Međutim, izabranici trenera Julijana Nagelsmana nisu spuštali gas, naprotiv, i bukvalno u prvoj narednoj akciji, posle drugog gola, stigao je i treći.

Levandovski je sve sjajno pratio, odlično reagovao prilikom istrčavanja golmana Salcburga, lopta je u visokom luku otišla preko čuvara mreže gostiju i završila u mreži.

Bio je to 23. minutu, praktično svega 11 minuta je trebalo poljskom napadaču da tri puta zatrese mrežu.

Međutim, tu nije bio kraj mukama Austrijanaca jer je u 31. minutu preciznim udarcem sa desetak metara, iskosa sa desne strane, Serž Gnabri pogodio za 4:0 i tim rezultatom se otišlo na odmor.

Nije mnogo bilo potrebno igračima Bajerna da dođu i do petog gola.

U 54. minutu, Tomas Miler je odlično prihvatio loptu na ivici kaznenog prostora, šutirao je iz okreta sa 14 metara i pogodio levi donji ugao za 5:0.

Do kraja, uspeo je i Salcburg da postigne pogodak i to u 71. minutu.

Mauric Kjergor, 18-godišnjak, samo deset minuta pošto je ušao u igru bio je precizan, sa desetak metara zatresao je mrežu Manuela Nojera.

Ipak, još dva lopte završile su u mreži golmana Salcburga, Kena.

Prvo je Tomas Miler na sličan način kao i kod svog prvog gola pogodio za 6:1, da bi potom u 86. minutu u Liroj Sane na asistenciju Levandovskog završio posao preciznim udarcem sa leve strane za konačnih 7:1.

Sve detalje sa mečeva u Liverpulu i Minhenu mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu