Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 13.01.2022.

19:17

Brazil bez Nejmara u kvalifikacijama za SP

Selektor fudbalera Brazila Tite objavio je spisak igrača za dve utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Brazil bez Nejmara u kvalifikacijama za SP
EPA/Sebastiao Moreira

Na njemu nema povređenog Nejmara, kao i defanzivca Renana Lodija koji nije vakcinisan protiv koronavirusa.

"Ranan Lodi je prokockao priliku da bude pozvan jer nije vakcinisan. To su informacije koje smo dobili (od lekarskog tima Fudbalskog saveza Brazila). Izgubio je priliku da bude u konkurenciji za tim zbog toga", rekao je Tite.

Direktor tima Žuninjo Paulista je rekao da Lodi ne bi mogao da uđe u Ekvador za utakmicu koja je na programu 27. januara. Takođe, morao bi da prođe petodnevni karantin u Brazilu pred meč protiv Paragvaja 1. februara.

Tite, takođe, ne može da računa na Nejmara koji se i dalje oporavlja od povrede skočnog zgloba zadobijene krajem novembra.

U međuvremenu, Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) tek treba da donese odluku o ishodu suspendovane utakmice Brazila i Argentine u Sao Paolu početkom septembra. Utakmica je prekinuta posle sedam minuta zbog toga što su četvorica argentinskih igrača navodno prekršila kovid protokole.

Spisak:

Golmani: Alison (Liverpul), Ederson (Mančester siti), Veverton (Palmeiras);

Odbrambeni igrači: Dani Alves (Barselona), Emerson (Totenhem), Aleks Sandro (Juventus), Aleks Teles (Mančester junajted), Eder Militao (Real Madrid), Gabrijel (Arsenal), Markinjos (Pari Sen Žermen) i Tijago Silva (Čelsi);

Vezni: Bruno Gimaraeš (Lion), Kazemiro (Real Madrid), Fabinjo (Liverpul), Fred (Mančester junajted), Žerson (Olimpik Marsej), Everton Ribeiro (Flamengo), Lukas Paketa (Lion) i Filipe Kutinjo (Aston Vila);

Napadači: Antoni (Ajaks), Vini (Real Madrid), Rodrigo (Real Madrid), Gabrijel Žezus (Mančester siti), Mateus Kunja (Atletiko Madrid), Rafinja (Lids) i Gabrijel Barbosa (Flamengo).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu