Nova vest
Fudbal

Petak, 26.02.2021.

08:45

Zvezdina istorijska sezona za rekord u UEFA

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su najbolju sezonu u 21. veku.

Izvor: B92

Autor:B92

Zvezdina istorijska sezona za rekord u UEFA
Foto: Starsport

Nesrećnom eliminacijom od Milana, na gol u gostima (2:2, 1:1), crveno-beli su završili takmičenje u šesnaestini finala Lige Evrope.

Sumirajući sve, ostaće zapisano da je tim Dejana Stankovića postavio srpski rekord u grupnoj fazi od 11 bodova, uz neke blistave partije poput Libereca, Genta i sada Milana, pored zrele igre sa Hofenhajmom.

Na San Siru je osvojen novi bod za ukupnih 10 ove sezone, što je apsolutni klupski rekord u UEFA koeficijentima.

Za skok preko Lestera u Top50, tačno na krajnjoj crti.

Odličnim rezultatima Zvezda je stigla do broja od 32.500, što garantuje povlašćen status sve do plej-ofa Lige šampiona (pod uslovom da bude prvak) i sve jači status u takmičenjima pod okriljem UEFA.

Jasno, crveno-beli nikada nisu imali veći bodovni saldo i koeficijente u UEFA, a sledeća sezona je nova šansa za iskorak jer joj se briše 1,5 bodova u sezoni kada se desio Sasuolo.

Gledajući nacionalni koeficijent, Srbija je izgubila sve šanse da od 2023. godine ima dva predstavnika u borbi za Ligu šampiona.

To famozno 15. mesto postala je nemoguća misija za ovu, ali srpski klubovi imaju zicer za naredne ako nastave u ovom ritmu ili malo pojačaju...

I za kraju, da se vratimo na Crvenu zvezdu, ove sezone je samo na ime premija od rezultata od UEFA prihodovala oko osam milona evra.

Lepa cifra, duplo niža od Lige šampiona, ali možda nivo za klubove sa ovog ponedblja...

Priredio: Miloš Simanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d