Nova vest
Fudbal

Utorak, 19.01.2021.

10:15

Geri Nevil brani brata: Fil nije dobio posao zato što je Bekamov prijatelj

Geri Nevil, bivši kapiten Mančester junajteda, stao je u odbranu brata Fila, koji je postao menadžer ekipe Intera iz Majamija.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Geri Nevil brani brata: Fil nije dobio posao zato što je Bekamov prijatelj
Foto: EPA/ALEJANDRO GARCIA

Po objavljivanju vesti da će Fil biti trener MLS franšize, usledile su brojne ocene kako je dobio posao na osnovu poznanstva sa Dejvidom Bekamom.

Poznato je da je Bekam vlasnik franšize iz Majamija i da su on i braća Nevil bili saigrači u Mančester junajtedu u eri Aleksa Fergusona.

Bekam je rekao kako je Fil Nevil "prirodan lider", a Geri Nevil se osvrnuo na zlobne komentare koji kažu kako je u pitanju "ortačka kombinacija".

"Želim Filu da uspe, jer znam koliko je veliki radnik. Razlog što dobija ovakve prilike je zato što radi naporno i misli na posao svakodnevno. Znam svog brata i Dejvida Bekama, on ne bi dao svom prijatelju posao da misli da nije u stanju da ga obavlja. Fil je imao posao u ženskoj reprezentaciji, to je bio vekliki korak unapred. Radio je i sa Dejvidom Mojesom u Mančester junajtedu, to nije bilo najbolje iskustvo, ali ga je ojačalo", smatra Geri Nevil.

On je dodao da je svestan težine zadatka sa kojim se suočava njegov brat.

"Imaće tamo proces prilagođavanja. Nije Bekam jedini koji je birao menadžera za Inter Majami. Vreme koje je potrošeno u sve to...Moraju da imaju uspeha. Reč je o ozbiljnom poslu i ako ne bude radio dobro, zna šta ga očekuje", zaključio je Geri.

Fil Nevil je sa Interom iz Majamija potpisao ugovor na dve godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve