Nova vest
Fudbal

Sreda, 09.12.2020.

17:21

Murinjo: Nije fer neuspeh Junajteda nagraditi Ligom Evrope

Žoze Murinjo je stari majstor misaonih igara, a čini se da je sasda svesno prebacio protisak na protivnike, jer se zaoštrava borba za titulu u Premijer ligi.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Murinjo: Nije fer neuspeh Junajteda nagraditi Ligom Evrope
Photo by Paul Childs - Pool/Getty Images

"Pevci" su prvi sa 24 boda, ali je razmak od prvog do desetog mesta svega sedam bodova.

Odavno nije bilo tako tesno i uzbudljivo u vrhu tabele Premijer lige, pa Murinjo smatra da je vreme da krene sa nekim svojim prepoznatljivim "trikovima".

Sada je indirektno napao svoj bivši klub, Mančester junajted, koji će nastaviti takmičenje u Ligi Evrope. Po Murinjo, to nije u redu. "To je stvar principa, da se dogodilo mom timu, osećao bih istu stvar. Tako je kako je, to daje viši kvalitet takmičenju, to ne smemo da zaboravimo. Kada imate osam novih timova koji pripadaju višem nivou, naravno da će takmičenje napredovati. Kad napreduje kvalitet, ima i više pažnje ka mečevima i to je dobra stvar, ali sa sportske tačke nije korektno da tim koji ne uspe u Ligi šampiona bude preseljen u drugo takmičenje", izjavio je portugalski stručnjak. Totenhem u četvrtak 10. decembra igra sa Antverpenom u Londonu i mora da pobedi da bi bio prvi u Grupi J, čime bi bio povlašćen na žrebu za 1/16 finala. Tako bi izbegli sudar sa pobednicima grupa i osam timova iz Lige šampiona među kojima su Mančester junajted, ali moguće je i Real Madrid ili Ajaksa, u zavisnoti od toga šta će uraditi u poslednjim mečevima u Ligi šampiona. "Mančester junajted sad postaje jedan od favorita za trofej. Oni koji ispadaju iz Lige šampiona su uvek jaki timovi, koji ne pripadaju nivou Lige Evrope. Njihova grupa je bila vrlo teška, PSŽ, Lajpcig... Vrlo, vrlo teško. Znali smo da će jak tim iz te grupe upasti u naše takmičenje", zaključio je Murinjo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu