Nova vest
Fudbal

Sreda, 09.12.2020.

14:48

Stanković se nasmejao na Junajted: Može li kasnije?

Dejan Stanković, pred meč sa Slovanom iz Libereca, govorio je mogućim rivalima u nokaut fazi Lige Evrope.

Izvor: MS

Autor: MS

Stanković se nasmejao na Junajted: Može li kasnije?
SS Zvezda TV YT

Crveno-beli su kolo pre kraja izborili evropsko proleće iz L grupe LE, pa je Mančester junajted jedan od potencijalnih rivala u ponedeljak na žrebu.

Novinari su ga upitali da bi voleo baš "crvene đavole", na šta se Stanković nasmejao i posle nekoliko trenutaka odgovorio.

"Može li kasnije Junajted? Neka dođe neko pristupačniji. Ne bih želeo da budem pogrešno shvaćen, da, može Junajted, ali ne zato što ga se ne plašim i mi to možemo da prođemo. Realista sam u životu. Bio bi fantastičan duel i veliko iskustvo za sve nas", rekao je Stanković.

Trener Zvezde bi voleo nekog lakšeg protivnika u šesnaestini finala Lige Evrope.

"Ako može nešto pristupačnije, pa kasnije sa Mančesterom. Nema nekih klubova koje ne bih voleo, jer nisam još razmišljao o tome. Da vidimo koga možemo. Ako mogu da kažem, voleo bih što lakšeg protivnika, da se takmičimo i pokažmo ono što smo u grupi. Imam bombi iz evropskog fudbala i ako možemo da izbegnemo bilo bi dobro", dodao je.

Ipak, ispred je Liberec i kako se da Zvezda na dobar način završi grupnu fazu.

"Iz mnogo uglova je bitna ova utakmica, da se nastavi rast Zvezde u globalnom smislu kao tim i klub. Tu spadaju i brojevi koji bi nam doneli mesto nosioca sledeće godine. U utakmicu ulazimo kao da nam bodovi trebaju da prođemo grupu. To će biti po formaciji i pristupu".

Oporavili su se Milan Rodić i Mirko Ivanić, ali neće biti spremni za svih 90 minuta.

"Želim da imamo igrače samo 100 odsto spremne. Vratilo nam se dosta momaka, jedno je van tima Katai i on će se brzo oporaviti", rekao je Stanković i dodao da nema dilemu oko sastava.

Da li je moguće da dođe do opuštanja? Stanković je izneo primer iz svoje igračke karijere.

"To zavisi od igrača, poštovanja u klubu i dresa koji nose. Imao sam prilike da igram te utakmice, rezultatski nepotrebne i to mi se desilo u Kijevu dok sam igrao za Lacio pred 90.000 ljudi. Njima za prolaz, mi u 'šarenom' sastavu, a kod njih Ševčenko i Rebrov, pobedili smo 1:0 i to mi je ostalo u sećanju. Bitna je glava, klub i dres koji nosiš. Nema razlike da li je prijateljska ili zvanična. Ne pita se kolika je važnost kada staviš Zvezdin dres", zaključio.

Crvena zvezda u četvrtak igra u Češkoj protiv Slovana sa početkom u 21 sat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Bjelica dobio otkaz

Fudbalski klub Union iz Berlina saopštio je da je uručio otkaz hrvatskom treneru Nenadu Bjelici posle serije loših rezultata u Bundesligi.

Tanjug

19:37

2 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu