Nova vest
Fudbal

Subota, 05.12.2020.

15:06

"Džoker" Suma i heroj Štulić za spas Partizana!

U derbiju 17. kola Linglong Superlige Srbije Partizan je na stadionu u Humskoj pobedio Čukarički sa 1:0 (0:0).

Izvor: SS

Autor: SS

Foto: Starsport/Peða Milosavljeviæ

Odlučujući momenat viđen je u 86. minutu kada su rezervisti Sejduba Suma i Nikola Štulić doneli crno-belima gol za vredna tri boda.

Partizan je u ovaj meč ušao bez klasičnog napadača, a odluku je doneo mladi Štulić kome je ovo prvi gol u seniorskoj karijeri.

Sam početak je kasnio jer je bila slomljena šipka koja drži gol ispod južne tribine, zbog čega sudija Lazar Lukić nije mogao da dozvoli da počne meč.

A onda kada je krenula lopta sa centra, već posle 20-ak sekundi je bila pred gol-linijom Vladimira Stojkovića. Odličan potez Danila Pantića omogućio je šansu za Asmira Kajevića, ali ga je izblokirao Maki Banjak u poslednjem trenutku.

To je odmah trgnulo domaće igrače koji su preuzeli kontrolu i počeli da stežu obruč oko gola Đorđa Petrovića.

Uglavnom su crno-beli pretili posle kornera, kojih je u prvom poluvremenu bilo čak sedam i koje su, očigledno, uigravali na treninzima sa Banjakom kao glavnom metom.

I štoper domaćih je u nekoliko navrata uspevao da se izbori za dobru poziciju, ali mu realizacija nije bila na visini zadatka.

Iz igre Partizan nije bio dovoljno opasan, izostanak klasičnog napadača (Asano je bio najistureniji) jasno je bio uočljiv.

Čukarički je zapretio još jednom u finišu prvog dela preko Veljka Birmančevića, ali "brđani" su imali sreće da meč završe sa desetoricom na terenu.

Naime, Ibrahima Ndijae je bio vrlo nervozan, te je osim verbalnog sukoba sa Sašom Zdjelarom previše pričao i sa sudijom Lukićem.

Zbog toga je dobio žuti karton, a na njega je odreagovao aplauzom prema arbitru. Domaći su zbog toga tražili isključenje, ali je Lukić oprostio Senegalcu.

Očekivalo se da će u drugom poluvremenu Partizan krenuti još ofanzivnije ka golu Čuke, ali smo videli samo anemiju u igri tima Aleksandra Stanojevića.

Šef struke "parnog valjka" je pokušao u 57. minutu sa uvođenjem jedinog klasičnog napadača, mladog Nikole Štulića, kao i "džokera" iz nekoliko prethodnih mečeva, Sejdube Sume.

Međutim, nije se ništa menjalo. Naprotiv, Čukarički je daleko više pretio Stojkoviću i nekoliko puta preko raspoloženog Birmančevića bio nadomak vođstva.

Partizan je tek u poslednjih 10-ak minuta krenuo nešto organizovanije ka golu rivala, do tada je uglavnom bio nemoćan.

I onda 86. minut.

Sejduba Suma je, po ko zna koji put, sa klupe doneo preokret na terenu i bio glavni protagonista odlučujućeg momenta.

Izborio se za prostor u kaznenom prostoru, poslao je loptu na peterac, a tamo je mladi Nikola Štulić dočekao i poslao u mrežu.

Kakav momenat za mladog napadača da postigne prvi gol u seniorskoj karijeri u Partizanu!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

125 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d