Nova vest
Fudbal

Nedelja, 22.11.2020.

10:10

Kovačević: Kokeza nije kriv za neuspeh

Darko Kovačević, proslavljeni srpski fudbaler, stao je u odbranu vrha Fudbalskog saveza Srbije posle kritika Nemanje Vidića.

Izvor: MS

Autor: MS

Kovačević: Kokeza nije kriv za neuspeh
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Posle kraha na putu na EURO, bivši as Mančester junajteda uputio je niz kritika za rukovodstvo na čelu sa Slavišom Kokezom, a potom dobio odgovor od bivšeg saigrača iz reprezentacije i aktuelnog potpredsednika Marka Pantelića.

Na sve to nadovezali su se Nemanja Matić, Nenad Lalatović, Slavoljub Muslin, a sada i Kovačević, doskorašnji funkcioner u Savezu.

"Nikad neću govoriti protiv Fudbalskog saveza Srbije i ljudi koji tamo rade, jer verujem da rade najbolje što znaju i da imaju najbolje namere. Saglasan sam s izjavom Tomislava Karadžića da predsednik Slaviša Kokeza nije kriv za ovaj rezultatski neuspeh, jer je obezbedio sve idealne uslove reprezentaciji. Mi iz sportskog sektora snosimo odgovornost za rezultate na terenu", rekao je Kovačević.

Ko je kriv za neuspeh, da li bi možda selektor Ljubiša Tumbaković trebalo da ode?

"Nije moje da pričam šta bi ko trebalo da radi, ali svi treba da mislimo o interesu srpskog fudbala. Niko nije zalepljen za fotelju. Da uradimo analizu, utvrdimo propuste, onaj ko je pravio greške neka preuzme odgovornost i da krenemo dalje", rekao je bivši napadač Crvene zvezde, Lacija i Juventusa za Informer.

Kovačević je otišao sa funkcije u FSS baš posle debakla u Ukrajini u kvalifikacijama za EURO, odmah po smeni Mladena Krstajića.

"Kad sam posle tog kiksa u Ukrajini govorio da Krstajić mora da ostane, svi su se krstili i gledali me u neverici. Nisam bio za smenu, ali kad je do nje došlo, smatrao sam da je najčasnije da onda i ja odem. Stojim iza te odluke, kao i iza mišljenja da je Krstajića trebalo podržati. S Krstajićem smo počeli da podmlađujemo reprezentaciju kroz Ligu nacija, osvojili prvo mesto u grupi i tako stvorili priliku da se preko baraža plasiramo na EP", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

158 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

10 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d