Nova vest
Fudbal

Petak, 09.10.2020.

16:33

"Dupla pobeda" Srbije u Oslu – bitna i u "paklenoj" borbi za Mundijal FOTO

Fudbaleri Srbije trijumfom u Norveškoj (2:1) napravili su veliki korak ka Evropskom prvenstvu, ali ne samo to.

Izvor: MS

Autor: MS

PA-EFE/Fredrik Varfjell

Tim Ljubiše Tumbakovića izborio je plasman u finale plej-ofa premijernog izdanja Lige nacija i duel protiv Škotske biće odlučujući za mesto na EURO posle više od dve decenije.

Pobeda u Norveškoj značajna je i zbog još jednog razloga.

Srbija je skoro pa sigurno osigurala mesto u drugom šeširu na žrebu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, koji je na programu već u decembru.

Dobrim rezultatima u Ligi nacija, ali i nekoliko poslednjih ciklusa, "Orlovi" su u direktnom duelu protiv Norveške precrtali rivala u trci za popularni "Pot 2".

Ipak, to ne znači da je put do Mundijala značajno lak jer će nove kvalifikacije biti verovatno jedne od najtežih u istoriji.

Biće žrebano pet grupa po pet selekcija i još pet grupa sa po šest selekcija, a samo finalisti će pobednici izboriti vizu.

A drugoplasirani će morati kroz dodatni "pakao"...

Oni će igrati još jedna kvalifikacioni turnir, zajedno sa još dva najbolja tima iz drugog izdanja Lige nacija, i to dve runde.

Sve na jedan meč!

Na kraju će od njih 12 samo tri reprezentacije dobiti kartu za Katar, pa je jasno o kakvom zadatku se radi, što možete da vidite na slici u rasporedu šešira.

Kvalifikacije počinju već narednog marta.

Miloš Simanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Osimen na radaru Čelsija

Fudbalski klub Čelsi zainteresovan je za napadača Napolija i reprezentativca Nigerije Viktora Osimena, prenose italijanski i britanski mediji.

Tanjug

13:11

2 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu