Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 31.08.2020.

21:35

Sudijski ekspert: Partizan oštećen u Novom Sadu, Boaći zaslužio crveni

Sudijski ekspert Igor Radojčić rekao je da je Partizan oštećen u Novom Sadu.

Izvor:

Autor:

Sudijski ekspert: Partizan oštećen u Novom Sadu, Boaći zaslužio crveni
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

On je gostujući na TV Arena Sport rekao da je bio faul nad Sadikom i da penal za Vojvodinu nije postojao.

Takođe je rekao i da je Suma zaslužio crveni karton.

Nije bio penal za Vojvodinu, bilo je evidentno da golman Partizana startuje na loptu, odigrava je i uopšte nema kontakta sa njim. Sudija Jovanović je i pokazivao da je golman reagovao na loptu. Odlična odluka", rekao je Radojčić o toj situaciji i prokomentarisao crveni karton Sume:

"Sudija je bio u pravu, odmah ću vam to reći. Ono što je uradio Drinčić spada u kategoriju 'bezobzirnosti', a ono što je Suma uradio je nasilničko ponašanje. To je takođe 'Pravilo 12'. Drinčićeva ruka je bezobzirnost, koja se kažnjava žutim kartonom, a nakon toga se nasilno ponašanje kažnjava crvenim kartonom".

Penal za Vojvodinu kada je Banjak igrao rukom takođe nije bio.

"Ovo je deo ruke koji je bliži ramenu, a od ove sezone 2020/21 došlo je do izmene u pravilima igre, koja kažu da taj deo koji je paralelan sa pazuhom ili pokriva taj gornji deo po pravilima igre nije kažnjiv. To piše u pravilima igre za ovu sezonu. Ovaj deo ruke nije kažnjiv"

Po njemu, faul nad Sadikom je bio.

"Ovo je jako specifična situacija, jer je odbrambeni igrač Vojvodine prvo izbio loptu. Međutim, nakon toga jeste napravio prekršaj. Lopta odlazi levo ka uzdužnoj liniji, i jeste prekršaj. Za žuti eventualno zbog obećavajućeg napada"

Prokomentarisao je i faul Boaćija nad golmanom Filipovićem, na meču Crvena zvezda – TSC.

"Imamo ispruženu nogu, direktan start kramponima, ozbiljan prekršaj, ovo je definitivno crveni karton", rekao je Radojčić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu