Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 30.04.2020.

17:54

Partizan i Zvezda od ponedeljka na terenu

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde, kao i ostali srpski klubovi, od ponedeljka će se vratiti treninzima.

Izvor: LN

Autor: LN

Partizan i Zvezda od ponedeljka na terenu
photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Srpskim klubovima je, prema dopisu koji je poslao FSS, od 4. maja dozvoljeno da se vrate standardnim aktivnostima, ali uz poštovanje propisanih mera zaštite.

Ministar sporta Vanja Udovičić otkrio je da je u donošenju ove odluke konsultovana Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

"Propisali smo da na treningu ne sme da bude više od 10 ljudi, uključujući i trenera, da plus svaki klub može da obezbedi još dve osobe tehničkog karaktera, lekar ili fizioterapet, ali na samom treningu 10 ljudi sa trenerom i ono što je važno da se drži fizička distanca, minimum dva metra mora da bude između sportista i da fizički kontakt među sportistima nije dozvoljen", rekao je Udovičić.

U narednom periodu neće biti moguće vratiti se potpuno u normalu, tako da se ni nastavak Superlige ne bi trebalo očekivati, barem dok se ne stvori mogućnost da se prvo na treningu odradi igra 11 na 11.

Kako ističe proslavljeni vaterpolista, svi detalji su uzeti u obzir kod donošenja ove odluke.

"Pokušali smo da obuhvatimo sve aspekte, da se bavimo i najsitnijim detaljima, od opreme, zatim pod kojim protokolima sportista dolazi i odlazi sa treninga, kako se ponaša u međuprostoru kada nije na samom treningu".

Prema spekulacijama, nastavak Superlige se očekuje krajem maja i postoje tri opcije za uspešno okončanje prvenstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve