Nova vest
Fudbal

Utorak, 12.11.2019.

13:32

"Ne gledam da li jelo košta 40 ili 100 evra, ali kupiti Ferari je van svake pameti"

Francuski defanzivac Kleman Lengle ustalio se u starsnoj postavi Barselone nakon što je na leto 2018. stigao iz Sevilje za 36 miliona evra.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Photo by Thomas Eisenhuth/Getty Images

Lengle je za relativno kratko vreme uspeo da dođe do velikog kluba poput Barselone, ali je čvrsto ostao nogama na zemlji, prenosi portal "SportSport".

Ponikao je u Nansiju za koji je debitovao 2014. sa svega 19 godina. Sa 22 je prešao u Sevilju za 2,5 miliona evra, da bi već sa 24 zaigrao za katalonskog giganta.

"Nisam promenio svoj stil života. Nisam bio zvezda u Nansiju i još uvek se ne osećam tako. Uvek sam radio vredno i zbog toga sam uspeo da ostvarim sve ovo. Morate dati 100% jer samo tada stižu rezultati", rekao je Lengle.

Dolazak u Barselonu je svakako uticao i na znatno veći bankovni račun, ali sudeći po njegovim izjavama, Lengle nije tip čoveka koga "novac pokvari".

"Živim u Barseloni i normalno je da svoje prijatelje ne viđam tako često. Život fudbalera i uopšte sportiste je balon gde je luksuz na dohvat ruke i može da vas zaslepi. Ja sam jasan oko novca i veoma odgovoran u tome. Naravno da dobro živim od svoje zarade i sebi mogu da omogućim neke stvari da uopšte ne gledam cenu"
, kaže Francuz i dodajem.

"Kada odem u restoran ne brinem da li je neko jelo 40 ili 100 evra. Ali, morate imati granice u svemu. Vidim da skoro svaki igrač kupi Ferari. To je lepo, ali za mene je to samo automobil i ne privlači me toliko da potrošim ogroman novac na to jer mi je to van svake pameti".


Lenglet je prokomentarisao i odnos s Lionelom Mesijem.

"On je sjajan prijatelj i odličan vođa u svlačionici. Ponaša se tako jednostavno da vas nekako tera da ga volite. On je sjajan čovek i odličan fudbaler", zaključio je Lengle.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d