Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.10.2019.

22:36

Spektakl na Enfildu, deset golova i pobeda Liverpula posle penala!

Fudbaleri Liverpula pobedili su posle penala Arsenal 5:4, nakon što je posle 90 minuta bilo 5:5, u osmini finala Liga kupa.

Izvor: PT

Autor: PT

Spektakl na Enfildu, deset golova i pobeda Liverpula posle penala!
(Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

Na Enfildu gledali smo jednu od spektakularnijih utakmica u poslednjih nekoliko godina. Na stranu deset golova, videli smo nekoliko fenomenalnih pogodaka.

Utakmica je otvorena u odličnom ritmu. Liverpul je bio nešto agresivniji i to su uspeli da materijalizuju.

Okslajd-Čemberlen centrirao je kao Brusteru, Mustafi se isprečio i poslao loptu iza leđa svog golmana. Štoper Arsenala loše je uklizao i domaći tim je od šestog minuta poveo.

To nije omelo "tobdžije" i ubrzo dolaze do izjednačenja. Toreira je u 19. minutu iskoristio odbitak i bez mnogo problema savladao Kelehera.

Na usporenom snimku se videlo da je Urugvajac bio u ofsajdu što znači da su "redsi" oštećeni. Ovaj pogodak dao je krila gostima.

Nastavili su da napadaju i u 26. minutu dolaze do preokreta. Martineli je iskoristio gužvu u kaznenom prostoru u snažnim šutom poslao je loptu iza leđa golmana Liverpula.

Ovde nije kraj uzbuđenjima. Do kraja poluvremena videli smo još dva gola. Prvo je Martineli u 36. minutu postigao drugi gol za 3:1, a potom je Milner iz penala u 43. smanjio na 2:3. Sa tim rezultatom otišlo se na pauzu.

Tokom drugog perioda igre gledali smo još luđi fudbal. Dva tima priredila su nam ono najbolje što fudbal može da donese. Arsenal je u 52. minutu povisio na 4:2 preko Sake i "tobdžije" su ponovo bile bliže pobedi.

Samo šest minuta kasnije Aleks Oklajd-Čemberlen postiže spektakularan gol za 3:4. Nekadašnji igrač Arsenala šutirao je sa nekih 25 metara i prosto je "pocepao" mrežu gola Martinesa.

Potpuni povratak "redsa" videli smo u 63. minutu kada se Divok Origi sjajno oslobodio čuvara i snažnim udarcem doneo izjednačenje Liverpulu (4:4). Međutim, samo osam minuta kasnije domaći igrači ponovo su se našli u zaostatku.

Džo Vilok je uzeo loptu sa centra igrališta i povukao je ka golu Liverpula. Odlučio je da šutira sa nekih 30 metara, što će se ispostaviti kao sjajno rešenje jer je pogodio neverovatan ugao. Arsenal je poveo 5:4!

Tokom narednih dvadesetak minuta nije bilo velikih šansi, reklo bi se da je to bilo zatišje pred buru. Činilo se da će Arsenal doći do pobede, međutim Divok Origi u 94. minutu sjajnim šutem pogađa za 5:5!

Mariner je ubrzo svirao kraj i usledili su penali. Tamo je tragičar bio Dani Sebaljos koji je promašio penal, a junak Liverpula je mladi Džouns koji je hladnokrvo pogodio za trijumf "redsa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Osimen na radaru Čelsija

Fudbalski klub Čelsi zainteresovan je za napadača Napolija i reprezentativca Nigerije Viktora Osimena, prenose italijanski i britanski mediji.

Tanjug

13:11

2 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu