Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.09.2019.

17:55

"Pismo iz FIFA stiglo u Prištinu u vezi sa utakmicom Zvezde i Trepče"

Utakmica Kupa Srbije između Crvene zvezde i Trepče iz Kosovske Mitrovice je ponovo tema za FIFA.

Izvor: SV

Autor: SV

Photo by Philipp Schmidli/Getty Images

Kosovski mediji prenose nezvanične informacije da je u Prištinu stiglo pismo iz FIFA koje je potpisao zamenik generalnog sekretara Matijas Grafstrem.

On se, navodno, u pismu poziva na odluku Arbitražnog suda za sport od januara 2017. godine, koja je doneta u sporu FSS protiv Unije evropskih fudbalskih saveza.

"Konkretno, pomenuta odluka pod tačkom 107 navodi da: 'Činjenica da određeni klubovi na severnom Kosovu trenutno igraju pod pokroviteljstvom FSS ne podriva opštu organizacionu vlast FSK na njegovoj teritoriji, što je i dokazano prijavom FSK za članstvo'. Uzimajući u obzir gorenavedene stavke i u interesu fudbala, želeli smo da podstaknemo FSK da povuče zahteve podnete bezbednosnim institucijama Kosova, tako da utakmica može da bude odigrana 5. oktobra", navodi se u pismu FIFA.

To pismo je navodno stiglo 20. septembra i adresirano na predsednika FSK Agima Ademija, uz preporuku da se povuku zahtevi podneti bezbednosnim institucijama samoproglašene države Kosovo.

Utakmica Crvene zvezde i Trepče, u okviru Kupa Srbije, zakazana je za 5. oktobar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve