Nova vest
Fudbal

Subota, 07.09.2019.

23:20

Skener B92: Krater u odbrani, Tadiću je potrebna podrška

Srbija je dobila novog selektora, ali u porazu od Portugala (2:4) nismo videli ništa specijalno u odnosu na prethodne kvalifikacione utakmice za EURO 2020.

Izvor: Žikica Babović

Autor: Žikica Babović

Skener B92: Krater u odbrani, Tadiću je potrebna podrška
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Videli smo, doduše, povratak Luke Milivojevića i Matije Nastasića, videli smo Sergeja Milinkovića Savića i Adema Lajića na klupi, videli smo neke taktičke šeme, ali i slabu odbranu, konfuznu igru...

Ljubiša Tumbaković je debitovao porazom i to je manje bitno od činjenice da će morati mnogo stvari da promeni ukoliko planira da Srbiju na bilo koji način odvede na Evropsko prvenstvo.

Marko DMITROVIĆ

Golman Srbije je do gola bio sasvim solidan, a u dva navrata je boksovanjem otklonio opasnost. U 42. minutu se sudario sa Milenkovićem prilikom intervencije, ispustio je loptu i gosti su poveli 1:0. Morao je Dmitrović ka toj lopti da krene odlučnije, čvršće. U još jednoj situaciji nakon gola loše je srađivao sa Milenkovićem, poslao mu je loptu u noge, iako je štoper Srbije iza leđa imao čak dvojicu igrača. Ostatak meča mirno je priveo kraju.

Nikola MILENKOVIĆ

Bio je skoro čitavo prvo poluvreme siguran u odbrani, iako su Portugalci ozbiljno pritiskali odbranu „orlova". I delovalo je da je najveći pritisak baš u sredini. U par navrata je sigurno intervenisao, bio je solidan i precizan prilikom iznošenja lopte i dodavanja. Pre gola Portugalaca nije obratio pažnju na kretanje Dmitrovića. Vraćao se unazad, hteo je da izbije loptu, ali se dobra namera loše završila. Čini se da je Milenković slabo sarađivao i sa drugim štoperom Nastasićem. Golom je za nijansu popravio utisak.

Nikola MAKSIMOVIĆ

Do drugog gola Portugala bio je veoma dobar u odbrani, uspešno je zatvarao desnu stranu, dobijao je duele u vazduhu i na zemlji, veoma je precizno dodavao loptu, presecao pasove, blokirao šuteve, ali je neverovatno kako je „ispao" iz igre prilikom driblinga Gedeša.

Matija NASTASIĆ

Na početku utakmice kada je pritisak Portugalaca bio najjači delovalo je da Nastasić drži sve konce u odbrani, delovalo je to prilično „zategnuto", međutim, kasnije su se videle neke mane, neuigranost sa Milenkovićem. Od Nastasića se očekuju mnogo bolje partije. Sa tribnina je u jednom trenutku delovalo kao da u našoj reprezentaciji odbrambeni igrači uošte ne komuniciraju.

Aleksandar KOLAROV

Kada ekipa primi četiri gola teško je naći pozitivne stvari kod odbrambenih igrača. Kolarov je solidno zatvorio svoju stranu u dve trećine meča, imao je i jedan opasan šut u prvom poluvremenu, ali nije imao dovoljno prostora da se rastrči i bude opasniji i u fazi napada. On i Kosttić morali su da zadaju Portugalcima neuporedivo više problema.

Nemanja MATIĆ

Statistika Nemanje Matića nije bila impresivna, nije se baš nešto nauzimao lopti gostima, jeste im povremeno kvario akcije, dobio je po neki duel na zemlji i u skoku. Za bolji rezultat Srbije potreban je i bolji Matić. Portugalci su imali previše loptu u svojim nogama, u prvom poluvremenu u jednom trenutku odnos je bio čak 70:30. To Matić nije smeo da dozvoli.

Luka MILIVOJEVIĆ

Milivojević je kao i Matić morao da osujeti igru gostiju, koja je u većem delu igre bila tečna i ležerna. Lako su se Portugalci dodavali, brzo dolazili u zonu šuta. Imao je dva blokirana šuta, jedno presecanje, nekoliko dobijenih duela.

Darko LAZOVIĆ

Za 60 minuta koliko je igrao nije ostavio tako loš utisak. On i Kostić su nekoliko puta tokom prvaog poluvremena dobro probijali po stranama, bilo je opasnih centaršuteva, ali je u nastavku meča stao i ubrzo je zamenjen. To sve ipak nije dovoljno za jedan Portugal.

Dušan TADIĆ

Ozbiljan igrač, koji svaki put kada se sastane s loptom tačno zna šta će s njom da uradi i to mu uglavnom i pođe za nogom. Razigravao je saigrače, „izbacivao" ih po stranama, „gurao" loptu iz leđa Portugalaca. Sve je probao Tadić, ali prosto nije moguće da se protiv Portugala igra samo sa jednim takvim igračem.

Filip KOSTIĆ

Dobar utisak u prvom poluvremenu ostavio je Kostić, centrirao je za najbolju šansu u prvom poluvremenu, potom je imao još jedan oštar centaršut kada je lopta prošla pored stative... On i Kolarov su morali da jače pritisnu odbranu gostiju jer je bilo prostora za tako nešto, naročito na njegovoj strani.

Aleksandar MITROVIĆ

Možda neki ne vole njegov stil igre, ali Mitrović zlata vredi, naročito ovakvoj reprezentaciji Srbije. Borio se žestoko sa odbranom gostiju, ali nažalost ovo je jedna od onih utakmica kada je on ozbiljno odsečen od ostatka tima. I u takvom igri i odnosu snaga iskoristio je svoj minut da upiše još jedan gol.

Adem LJAJIĆ (od 59. Minuta)

Razmrdao je ekipu, imao je i jedan fantastičan udarac, kada je Patrisio uz dosta napora sproveo loptu u korner.

Aleksandar KATAI (od 84. Minuta)

Premalo vremena je proveo na terenu, pa ništa nije uspeo ni da uradi osim da se malo preznoji.

Luka JOVIĆ (od 87. Minuta)

Malo je bio u igri da bi uradio bilo šta konkretno.

Žikica Babović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve