Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.07.2019.

20:09

Boaći i Marin odveli Zvezdu u drugo kolo!

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Suduvu sa 2:1 u revanš meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: SN

Autor: SN

Boaći i Marin odveli Zvezdu u drugo kolo!
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Zvezda i Suduva remizirali su bez golova u prvom meču u Litvaniji i sada su imali priliku da pred svojom publikom poprave utisak i plasiraju se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, što su uspeli i da urade.

Ričmond Boaći dovodi Zvezdu u vođstvo već u trećem minutu utakmice. Sjajan pas je Boaći kroz sredinu dobio od saigrača Bena. Pas koji ga je spojio sa golom, pa je Ričmond imao 1 na 1 situaciju sa golmanom Suduve, koju je lako rešio snažnim udarcem u bliži ugao i navijačima Zvezde dao razlog za veliko slavlje.

Imali su Litvanci nekoliko opasnih napada, uglavnom iz kontri i polu-kontri, ali im je završni pas bio isuviše loš da bi se iznenadio Milan Borjan.

Fantastična kombinacija u šesnaestercu Suduve. Ben je poslao još jednu loptu koja je iz igre izbacila gotovo čitavu odbranu gostiju, pa je potom strelac prvog gola Boaći uposlio Marka Marina, koji je šutirao po zemlji i pogodivši donji desni ugao uspeo da duplira prednost Zvezde.

Negde oko 60. minuta utakmice, Marko Gobeljić je neopreznim startom otvorenim stopalom slomio nogu Gvaidasu Slavickasu i zaradio direktan crveni karton. Nastale su tenzije na terenu na kratko, ali Gobeljić se nije bunio. Navijači Zvezde, ispratili su Slavickasa aplauzima.

Nakon velike greške odbrane Suduve Ivanić je imao veliku priliku da postavi velikih 3:0, ali je loše šutirao i Zvezda je ponovo posle velike šanse imala samo korner, kao u slučaju solo prodora Marka Marina nekoliko minuta ranije.

Do kraja utakmice videli smo nekoliko opasnih napada na obe strane. Filip Stojković je oboren u šesnaestercu Suduve, ali nije bilo dovoljno elemenata za najstrožu kaznu, da bi u nastavku Suduva propustila veliku priliku, a nekih pet minuta kasnije, Ben ponovo pada u šesnaestercu, međutim, ponovo nije bilo osnova da se dosudi jedanaesterac.

Pred sam kraj, imala je Suduva opasan napad, glavom je "tukao" Golubickas, ali je pogodio prečku i Rikets u nastavku faulira Babića i "poklanja" loptu fudbalerima Crvene zvezde.

U 88. minutu, krenuo je Milan Rodić u solo prodor kada u tome Vukanović nije uspeo, potom se lopta odbila do Bena koji je snažno šutirao i pogodio samo prečku kojom je izmamio uzdaje svih prisutnih gledalaca.

Zvezda je imala još tri vrlo dobre situacije, preko Jovančića i Pavkova, ali su udarci bili prilično neprecizni. U petom minutu sudijske nadoknade, fudbaleri Suduve su uspeli da dođu do pogotka preko Topčagića, ali nije to bilo dovoljno da se unese drama u ovaj susret.

Tako su se fudbaleri Crvene zvezde pred skoro 24.000 gledalaca plasirali u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona gde će igrati protiv Helsinkija, koji je nešto ranije u toku dana savladao Torshavn.

Utakmicu možete pratiti UŽIVO na našem LIVE BLOGU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

384 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

15 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d