Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.07.2019.

16:17

"Došao sam da pomognem Partizanu"

Novi fudbaler Partizana Rajko Brežančić rekao je da je došao da pomogne ekipi i da se nada da će opravdati ukazano poverenje.

Izvor: LN

Autor: LN

Brežanèiæ u prethodnom mandatu u Partizanu 2009. (Srdjan Stevanovic/Starsportphoto)

Brežančić je u nedelju predstavljen na pripremama ekipe u Sloveniji, a među crno-bele se vratio drugi put.

"Zahvalio bih stručnom štabu i upravi na strpljenju, imali smo dve nedelje koje su bile najteže dve nedelje u mom životu. Iščekivali smo papir, to je posao od jednog minuta, a mi smo čekali dve nedelje. Daću sve od sebe da se odužim igrama i radom na terenu", rekao je Brežančić.

On je bio u Partizanu 2007. godine, a upitan šta se promenilo, levi bek je odgovorilo: "Ništa".

"Partizan će uvek biti Partizan, najveći klub u Srbiji. Nisam neko ko će da obećava, da garantujem titulu, da garantujem Evropu, ja ne garantujem ništa. Momci će dati 200 odsto na svakom treningu i svakoj utakmici. Najbitnije je da se dobro spremimo za Evropu i prvenstvo, da damo sve od sebe i verujem da neće biti nikakvih problema", naveo je Brežančić.

On zbog povrede nije igrao pet meseci, ali je odigrao drugo poluvreme u jučerašnjoj prijateljskoj utakmici protiv Olimpije.

"Nisam igrao pet meseci bio sam povređen, videlo se juče na utakmici. Imamo odličnog kondicionog trenera, vratiću se za dva, tri dana u normalu. Ne bih dolazio da sam mislio da ne mogu da pomognem ekipi. Niko mi ne garantuje mesto, da ću igrati, došao sam da radim, treniram, da dam sve od sebe pa ćemo videti šta će trener reći", naveo je bivši igrač Ueske.

Brežančić je rekao da je poslednja godina u Španiji bila katastrofalna, da je tokom prelaznog roka bilo kontakta, ali da je najzaslužniji za njegov povratak u Partizan trener Savo Milošević.

"Kad me je Savo zvao odlučio sam da dođem da pomognem. Došao sam zbog Save ali i jer znam da mogu da pomognem, inače ne bih dolazio. Kao klinac odigrao sam 12, 13 utakmica u Partizanu, bila je jaka konkurencija, ali sada imam 29 godina iskusan sam. Mnogi će reći da sam mator igrač, to samo u Srbiji kažu da je igrač mator sa 29, ali on to nije sve dok na terenu pokazuje najbolje"
, naveo je on.

Brežančić je rekao da su ga u klubu prihvatili kao člana porodice i da je to važno zbog dobre atmosfere.

On je dodao da je 2009. godine razmišljao da završi karijeru.

"Sada sam tu među svojim ljudima i daću sve od sebe da opravdam poverenje. Zahvalan sam im na strpljenju, obećavam da ću dati sve od sebe, na treningu, utakmici i van terena. Videćemo na kraju kakva je situacija, bitno je da razumem šta stručni štab želi od mene, težimo svi ka tome",
dodao je Brežančić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve