Nova vest
Fudbal

Utorak, 05.03.2019.

20:00

Kejn stavio tačku – Totenhem među najboljih 8 u Evropi

Fudbaleri Totenhema plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Kejn stavio tačku – Totenhem među najboljih 8 u Evropi
Foto: Getty Images

Totenhem je pobedio Borusiju 1:0 i u Dortmundi i tako potvrdio ubedljivih 3:0 sa Vemblija.

Meč na prepunom Vestfalenu je rešio Hari Kejn sjajnim golom u 48. minutu susreta.

Borusija je očekivano imala inicijativu od starta meča, kratkim pasovima su "milioneri" diktirali ritam igre strpljivo čekajući da se otvori "rupa" u odbrani Totenhema.

Vremenom je domaćin pojačavao pritisak da bi vrhunac dostigao sredinon prvog dela utakmice. U svega desetak minuta Borusija je sasula nekoliko "rafala" ka golu londonskog tima.

Međutim, na visokom nivou je bio Jan Fertongen, ali je pre svega izuzetno raspoložen bio kapiten "Spursa" Igo Loris.

Francuski golman je branio bukvalno sve, zaustavio je svih pet šuteva ka svom golu, neke i sa svega pet metara udaljenosti.

Nastavila je Borusija u istom ritmu na stadru drugog dela meča, posebno je angažovan bio Rojs, ali su ga saigrači slabo pratili u završnici napada.

A onda, u trećem minutu nastavka utakmice Hari Kejn stavlja tačku na ovaj dvomeč. Iz prvog šuta Totenhema na utakmici u Dortmundu.

Sjajno je Sisoko gurnuo loptu u prazan prostor, Sančo je "zaspao" i upropastio ofsajd zamku, a Kejn ne propušta situaciju jedan na jedan sa golmanom i lagano sa distance matira Burkija.

U nastavku meča Borusija nije imala snage da odgovori Spursima, Favrove izmene ništa nisu promenile, pa je Totenhem rutinski priveo meč kraju i plasirao se u četvrtfinale Lige šampiona.

Među osam najboljih timova Evrope plasirao se i Ajaks, koji je na krilima Dušana Tadića razbio Real 4:1 u Madridu i okončao trogodišnju dominaciju "kraljevskog" kluba.

Duel Borusije i Totenhema možete pratiti u LIVE BLOGU B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu