Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.11.2018.

23:42

Ančeloti: PSŽ nek bude zabrinut – gostovanje u Beogradu nije lako

Trener Napolija Karlo Ančeloti rekao je da njegov tim nije blizu prolaska u nokaut fazu Lige šampiona posle pobede nad Crvenom zvezdom.

Izvor: B92

Autor:B92

Ančeloti: PSŽ nek bude zabrinut – gostovanje u Beogradu nije lako
Starsportphoto

Fudbaleri Crvene zvezde ostali su bez šansi da prođu grupu jer su u petom kolu Lige šampiona poraženi na gostovanju Napoliju – 3:1 (2:0).

"Crveno-beli" nisu uspeli da ponove partije iz prethodnog dela takmičenja kada su remizirali sa Napolitancima i savladali Liverpul, pa su izgubili šanse da se nađu u osmini finala elitnog takmičenja.

"Niko ne bi rekao da ćemo posle pet kola biti na čelu ove grupe i to bez poraza. Treba da budemo zabrinuti, ali isto tako treba da budu zabrinuti Liverpul i PSŽ jer igranje u Beogradu nije lako", rekao je Ančeloti.

Italijan je dodao da je znao da će se borba za plasman dalje voditi do poslednjeg kola.

"Ovo je veoma teška i ujednačena grupa, znao sam da neće biti rešeno danas. Trenutno imamo prednost u odnosu na Liverpul i Pari Sen Žermen zahvaljujući rezultatima iz ovih pet utakmica. Moramo da pokušamo da izvučemo maksimum iz poslednjih 90 minuta".

On se potom osvrnuo i na neke detalje sa utakmice.

"Fudbal je čudan. Ljudi nas izluđuju rečima da nikada ne postižemo golove posle kornera, a onda zatresemo mrežu iz prvog udarca iz ugla na utakmici. Statisika je tu da se dokaže da greši".

Objasnio je i način na koji njegov tim funkcioniše.

"Ne smemo da čekamo da utakmica dođe nama, bez obzira na to sa kime se sastajemo. Moramo da da je prigrabimo jer ćemo u suprotnom izgubiti agresivnost i postati sporiji, zbog čega smo i primili gol u poslednjih pola sata".

U drugoj utakmici ove grupe PSŽ je sa 2:1 savladao Liverpul i dodatno "zakuvao" situaciju na tabeli. Napoli sada ima devet bodova, jedan više od "Svetaca", dok je tim Jirgena Klopa trećeplasirani sa šest.

"Nećemo imati svoje navijače na ‘Enfildu’ kao što je to slučaj ovde, ali smo već dokazali da možemo da ih pobedimo. Jednostavno je, ne smemo da kalkulišemo, moramo da odemo tamo i pobedimo", zaključio je Ančeloti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve