Nova vest
Fudbal

Nedelja, 04.11.2018.

17:52

Šampionski Siti, šest lopti u mreži Sautemptona

Šampion Engleske Mančester siti odigrao je odlilčnu utakmicu u 11. kolu Premijer lige. Izabranici trenera Pepa Gvardiole su pregazili Sautempton, 6:1 (4:1).

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Šampionski Siti, šest lopti u mreži Sautemptona
Photo by Alex Livesey/Getty Images

Kada igraju u takvom ritmu, tu nema odbrane. Mrežu su zatresli pet puta, a mogli su barem još nekoliko puta, toliko su bili bolji od gostiju sa juga Engleske.

Već u šestom minutu "građani" su stigli do prednosti. Posle ubacivanja Liroja Sanea, Vesli Hut je nespretno reagovao i sproveo loptu u sopstvenu mrežu.

Šest minuta kasnije, novi pogodak "građana". Rahim Sterling, inače možda i najbolji akter meča, prosto se prošetao kroz kazneni prostor Sautemptona, da bi asistirao kao na tacni Agueru koji je iz neposredne blizine zatresao mrežu.

Nova briljantna akcija Sitija usledila je u 18. minutu. Sterling je opet sve započeo, Sane je glavom prosledio loptu do Davida Silve koji je bukvalno zakucao loptu u mrežu gostujuće ekipe.

Sve što je Sautempton uradio bio je utešni gol u 30. minutu i to iz jedanaesterca. Strelac je bio Dani Ings pošto je prethodno golman domaćina Ederson skrivio prekršaj za najstrožu kaznu.

U posledjim sekundama nadoknade prvog poluvremena, Serhio Aguero je iz igre izbacio trojicu protivničkih igrača, prosledio je loptu do Sterlinga koji se odlično snašao i pogodio za 4:1 i odlazak na poluvreme sa ubedljivom prednošću.

U nastavku, tačnije u 67. minutu, Aguero je ponovo idelano proigrao Sterlinga koji je utrčao ispred gola gostiju iskosa preciznim udarcem po zemlji savladao Aleksa Mekartija.

Konačno u prvom minutu nadoknade vremena, Lirioj Sane je odličnu igru krunisao pogotkom za konačnih 6:1. Bila je to školska kontra "građana" i demonstracija sile šampiona, koji je u sedmoj brzini stigao do velike pobede.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve