Nova vest
Fudbal

Nedelja, 21.10.2018.

16:31

Imobile i Korea za pobedu Lacija nad Parmom

Napadač Parme Ćiro Imobile nastavio je seriju golova. Njegovim pogotkom iz jedanaesterca Rimljani su osvojili tri boda na "Enio Tardiniju" pobedom od 2:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Imobile i Korea za pobedu Lacija nad Parmom
Foto: EFE/ELISABETTA BARACCHI

Lacio je zabeležio šestu pobedu u sezoni i tako koliko toliko održao korak sa vodećim timovima Serije A, Juventusom i Napolijem.

Bio je to prilično tvrd meč koji je rešen u poslednjih deset minuta. Posle naizgled jednog bezazlenog napada gostiju iz Rima, lopta je u 80. minutu došla do Valona Beriše kojeg je neopreznim startom oborio Rikardo Galjolo i za sudiju nije bilo dileme, pokazao je na 11 metara.

Odgovornost je preuzeo Ćiro Imobile koji je snažnim udarcem loptu poslao pod prečku. Nešto kasnije, Imobile je imao kolosalnu priliku za pogodak, ali nije se proslavio.

Ipak, u poslednjem, trećem minutu nadoknade vremena, Lacio je potvrdio pobedu, a strelac je bio Korea. Sergej Milinković-Savić je bio začetnik akcije, Imobile se ovog puta našao u ulozi asistenta, a Hoakinu Korei nije bilo teško da iz neposredne blizine loptu pošalje u mrežu.

Sergej Milinković-Savić je odigrao svih 90 minuta, a dva minuta pre kraja zbog preoštrog starta pokazan mu je žuti karton.

Atalanta je na gostovanju prosto pregazila Kjevo. Slavila je pobedu od 5:1, a junak meča bio je trostruki strelac Josip Iličić. De Ron je u 25. minutu postigao vodeći gol za goste, da bi potom na scenu stupio hrvatski internacionalac.

On je postigao het-trik golovima u 28, 50. i 52. minutu, da bi peti gol za tim iz Bergama postigao Gosens u 72. minutu.

Kjevo je do kraja susreta uspeo samo da postigne počasni pogodak, i to u 84. minutu, a strelac iz jedanaesterca bio je slovenački internacionalac Valter Birsa.

U Bolonji nije bilo pobednika. Torino je kao gost imao prednost od 2:0, golovima Jaga Falkea u 14. i Danijelea Baselija u 54. minutu, ali Bolonja je našla put iz ponora i golovima Santandera u 59. i Kalabrezija u 77. minutu stigla do boda.

Frozinone je u nedeljnom matineu uspeo da odigra nerešeno sa Empolijem (3:3). Matijas Silvestre je autogolom u osmom minutu doneo prednost Frozinoneu, da bi Zajc u 32. minutu izjednačio na 1:1.

Silvestre se za autogol iskupio početkom drugog dela, tačnije u 48. minutu kada je postigao pogodak za prednost Empolija, mešutim, ona je trajala svega šest minuta jer je Ciofani izjednačio na 2:2.

Isti igrač je u 63. minutu doneo prednost domaćinu, ali je u 79. minutu Salih Ukan uspeo da pogodi za konačnih 3:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve