Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.10.2018.

14:09

PL: Arsenalova "petarda" Fulamu, Jokan na korak od zone ispadanja

Fudbaleri Arsenala savladali su Fulam na gostovanju u okviru osmog kola Premijer lige rezultatom 5:1.

Izvor: LN

Autor: LN

PL: Arsenalova
Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Arsenal je demonstrirao silu na Krejven kotidžu i potpuno izblamirao izabranike srpskog sturčnjaka Slaviše Jokanovića.

Navijači Arsenala mogu biti zadovoljno odličnom partijom svoje ekipe, ali pre svega napadačkim duom Aleksander Lakazet – Pjer-Emerik Obamejang.

Novi premijerligaš se dobro držao u prvom delu igre i imao rezultatski egal. "Tobdžije" su povele golom Aleksandera Lakazeta u 29. miutu, ali je izjednaio Andreas Širle minut pre kraja prvog dela igre.

Lazaket je još jednom pokazao da se nalazi u sjajnoj formi pošto je postigao i drugi gol na meču već u 49. minutu, na asistenciju Danija Velbeka, koji se našao u starnih 11 umesto Obamejanga.

Ipak, gabonski napadač je ušao u 62. minutu i totalno preuzeo meč u svoje ruke.

Obamejang je prvo asistirao Remziju, a zatim postigao i dva gola. Prvi je došao u 79. posle dodavanja Ektora Beljerina, a drugim mu je uslugu uzvratio Remzi u nadoknadi vremena.

Srpski napadač Aleksandar Mitrović odigrao je svih 90 minuta ali nije uspeo da se upiše u listu strelaca. Najveću priliku Mitar imao je u 73. minutu kada mu je šut sa neposredne udaljenosti sjajno odbranio Leno.

Fulam je u jako lošoj formi i u poslednjih pet mečeva ima dva remija i tri poraza i nalazi se jako blizu zone ispadanja, dok je Arsenal ostvario i šestu pobedu u nizu i učvrstio mesto u samom vrhu Premijer lige.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve