Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.07.2018.

19:45

Radonjić i Ebesilio blistali – Zvezda sa 3:0 putuje u Litvaniju!

Crvena zvezda ubedljivo je savladala Suduvu u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona – 3:0 (2:0).

Izvor:

Autor:

Radonjić i Ebesilio blistali – Zvezda sa 3:0 putuje u Litvaniju!
StarSport

Šampion Srbije odigrao je odličan duel pred nešto više od 23.000 gledalaca na Marakani i potpuno zasluženo stekao ogromnu prednost pred revanš u Litvaniji kroz osam dana.

Partiju večeri pružio je Nemanja Radonjić, stelac pogodaka u 35. i 58. minutu, ali se mora istaći i zaista sjajna partija Lorenca Ebesilija – koji je u 23. fenomenalnim udarcem sa distance pogodio za vođstvo.

Ekipa Vladana Milojevića ni u četvrtom susretu u novoj sezoni nije primila pogodak. Pobednik ovog dvomeča igraće u narednoj rundi protiv boljeg iz okršaja između Legije i Spartaka iz Trnave – gde su gosti napravili iznenađenje slavljem u Varšavi sa 2:0.

Crveno-beli su, prema očekivanjima, krenuli ofanzivno i počeli su da stvaraju šanse od starta, a malo je nedostajalo da Ebesilio pogodi sa distance već na ulasku u treći minut igre. Usledila su i prva dva udarca iz ugla, odnosno još jedan pokušaj raspoloženog Holanđanina sa još veće udaljenosti.

I tada je čuvar mreže gostiju Ivan Kardum uspeo da reaguje, ali već u narednoj situaciji nije imao nikakve šanse. Radonjić i Ben odigrali su uigranu akciju iz kornera, El Fardu je odložio do Ebesilija, a ovaj prevario dvojicu čuvara, stvorio sebi prostor i maestralnim šutem pogodio dalju 'malu' mrežu za prvu 'eksploziju' Marakane.

Nije domaćin menjao pristup ni posle vođstva, ataci su se nastavili, Lorenco se istakao i požrtvovanošću i zaradio aplauze čitavog stadiona, pre nego što je Radonjić deset minuta pre odlaska na odmor najavio lagan trijumf Beograđana.

Ben je proigrao zahuhtalog Filipa Stojkovića, koji pronalazi Nemanju Milića na ivici peterca. Hrvat brani prvi udarac, ali se lopta odbija pravo do reprezentativca Srbije koji je zakucava u mrežu.

Ni nastavak nije doneo gotovo nikakvu promenu na terenu, Zvezda je i dalje napadala u talasima želeći da obezbedi što ubedljivije slavlje. Istovremeno, s druge strane, Litvanci prvu i jedinu pravu priliku stvaraju posle greške protivnika na sredini terena, ali rezervista Robertas Veževičijus odlučuje da bude sebičan i pogađa spoljni deo mreže.

Sve je i definitivno bilo gotovo, iako dileme gotovo da nije ni bilo, posle simultanke Radonjića. Učesnik Mundijala u Rusiji dugo je vukao loptu, prevario nekolicinu čuvara i potom poslao fanstastičan udarac u same rašlje gola Suduve za konačan rezultat.

Mogao je naš tim još ubedljivije da slavi jer je imao još nekoliko veoma dobrih prilika, pošto je praktično igrao 'viktorije' ispred gola rivala, ali je nedostajalo i malo koncentracije, kao i sreće u samoj završnici akcija.

Tok meča:

KRAJ – Crvena zvezda odnosi potpuno zasluženu, ubedljivu pobedu i može dosta rasterećenije da se priprema za revanš u Litvaniji kroz osam dana. Sigurno je da će Suduva tada morati da napadne, jer svakako da nema šta da čeka, pa bi crveno-beli ranim pogotom iz kontre, u ranijoj fazi susreta, mogli i definitivno da overe kartu za narednu rundu na putu ka snu zvanom Liga šampiona.

90+3 – U poslednjim trenucima susreta Milić šaje pravi projektil sa ivice kaznenog, ali se Kardum još jednom ističe lepom i efektnom paradom.

89' – Stojković ponovo stvara opasnu situaciju za svoj tim, ovoga puta pošto je fauliran kod korner zastavice. Centaršut je bio dobar, ali odbrana gostiju je reagovala.

87' – Staje Zvezda polako na loptu, ne želevši da protivniku pruži prostor iz kog bi ovaj zapretio, pošto i jedan pogodak značajno menja sliku pred revanš kroz osam dana u Litvaniji.

85' – Suduva je tek na ulasku u poslednjih pet minuta igre pokušala nešto da promeni u svojoj igri i da natera crveno-bele da se brane, ali ništa od toga nije bilo ni vredno pomena.

81' – Stojković lepo prolazi po desnom krilu i šalje dobar centaršut na ivicu peterca, ali ni Milić ni Jovančić ne uspevaju da zahvate loptu.

78' – Vrši Milojević i posledju izmenu, izlazi i drugi od strelaca, a menja ga Marko Gobeljić.

Nedugo zatim, i Čeburin se odlučuje da napravi promenu.

75' – Sva je prilika da ćemo i u preostalih petnaestak minuta igre gledati isključivo napade crveno-belih, koji zaista igraju veoma dobar meč na timskom nivou.

71' – Na stadionu se nalazi 23.218 navijača, informacija je koju je saopštio zvanični spiker.

67' – Nastavlja igra da se odvija uglavnom ispred gola gostiju, koji pokušavaju da se odbrane i barem prebace težište igre na sredinu terena. Poslednji u nizu pokušaja crveno-belih bio je preko Jovančića, ali Kardum uspeva da sačuva gol.

64' – Nova izmena u redovima domaćih. Lorenco Ebesilio dobija ovacije celog stadiona, a šansu u poslednjih pola časa igre dobija Marko Jevtović, još jedno letošnje pojačanje.

58' GOOOOOL – Majstorija Nemanje Radonjića! Zvezda ima ogromnu prednost!

Reprezentativac Srbije, učesnik Mundijala u Rusiji uspeo je da kruniše sjajnu partiju u 58. minutu. Dugo je vukao loptu, prevario nekoliko čuvara i pronašao sebi mesto na 'kapici' kaznenog i potom poslao fenomenalan udarac u same rašlje – 3:0!

52' – Sve je praktično moglo da bude gotovo posle nešto od pet minuta igre u nastavku. Najpre se Radonjić vratio na svoju polovinu sprečio opasan kontra napad, da bi onda na drugoj strani terena zamalo poslao loptu iza leđa usamljenog Milića na petercu.

Usledio je odgovor Suduve, baš iz kontre, Veževičijus je uspeo da pretrči Degeneka i uđe u kazneni prostor, ali je onda odlučio da šutira pravo na gol, iako je imao dvojicu saigrača u kaznenom prostoru., pogodivši samo spoljni deo mreže.

48' – Ni drugi deo susreta nije nam doneo promenu u odnosu snaga na terenu, pa je Zvezda ponovo brzo stvorila šansu. Malo je nedostajalo da Ben kazni smušenost odbrane, ali je ipak otišao previše iskosa. U sledećem napadu domaći su zahtevali penal zbog igranja rukom.

46' – Počelo je drugo poluvreme, a oba trenera odlučila su da ništa ne menjaju tokom odmora.

Poluvreme – Šampion Srbije posle 45 minuta igre ima veliku prednost i to potpuno zasluženo. Ebesilio je pokazao da je potencijalno ogromno pojačanje, ali je i ostatak tima pokazao da polako dolazi do nivoa koji će mu biti prekopotreban najpre tokom jeseni. Istovremeno, Spartak iz Trnave vodi posle prvog poluvreman u Varšavi protiv Legije.

42' – Ben u finišu prvog dela opasno preti iz slobodnog udarca, dok Ebesilio nije uspeo sebe da nagradi za novu požrtvovanost jer se u poslednji čas okliznuo, kada je želeo da primiri u punom trku usamljen na ivici kaznenog

37' – Odmah posle drugog pogotka, Milojević je takođe bio primoran da reaguje i izvede Krstičića kome medicinski tim nije uspeo da sanira, kako deluje, povredu arkade, pa se u igri našao Dušan Jovančić.

35' GOOOOOL – Crvena zvezda ima dva gola prednosti na deset minuta do kraja prvog dela igre!

Ben ovoga puta, sa desnog krila, šalje loptu u kazneni ka zahuhtalom Filipu Stojkoviću, on centrira na peterac, Karduma brani udarac Milića, ali nije imao nikakve šanse posle odbitka na koji je natrčao Nemanja Radonjić i zakucao je u mrežu – 2:0!

32' – Nisu crveno-beli prestali sa napadima ni posle stečene prednosti, dok je Ebesilio još jednom zaradio aplauze celog stadiona požrtvovanim startom, ispred svog kaznenog prostora.

28' – Litvanci uspevaju da zaprete tek posle greške domaćina na sredini terena, odnosno da upute prvi udarac ka mreži Borjana, ali udarac Aseveda olazi daleko pored stative. S druge strane, već u sledećem napadu Zvezda je mogla da duplira vođstvo, da je Miloš Degenek bolje zahvatio loptu glavom na ivici peterca.

23' GOOOOOL – Nije naš šampion prestajao sa atacima, aktivirao se i Radonjić, da bi se sav trud i upornost isplatili posle uigrane akcije posle novog kornera.

Radonjić je kratko dodao loptu do Bena, a ovaj je odmah prosledio do Lorenca Ebesilija koji vara dvojicu čuvara, daje sebi for i sjajnim udarcem sa oko 25 metara pogađa dalju 'malu' mrežu – 1:0!

17' – Još jednom Holanđanin u redovima domaćina pokušava udarcem sa distance, ovoga puta sa gotovo trideset metara, ali golman Suduve biva još jednom dobro postavljen i uspeva da ukroti njegov šut.

13' – Crveno-beli su nastavili da kontrolišu ritam i da traže šansu za gol, dok su gosti uglavnom čekali grešku rivala kako bi pokušali da iz kontre iznenade rivala. U međuvremenu, Zvezda je izvela i prva dva udarca izgula, ali su Litvanci, iz četvrtog pokušaja uspeli da se odbrane. Za sada.

8' – Veliki problem za goste javio se već u uvodnom delu susreta, pošto je Mihret Topčagić zbog povrede morao van terena, a umesto njega ušao je Robertas Veževičijus.

3' – Zvezda je krenula veoma ofanzivno, zaigrala je od starta visoki presing i već u trećem minutu mogla je do prednosti. Nenad Krstičić i Branko Jovičić osvojili su loptu na polovini protivnika, Nemanja Radonjić odložio je do Lorenca Ebesilija, a ovaj udarcem sa distance dobro namučio golmana Karduma.

1' – Počeo je meč na stadionu Rajko Mitić!

Duel u Beogradu počeo je minutom ćutanja za nastradale u velikim požarima koji su zahvatili okolinu Atine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

412 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu