"Mesi je podržao teroriste, izbacite Argentinu sa Mundijala!"

Odluka Argentinaca da otkažu utakmicu sa Izraelom pred Svetsko prvenstvo u Rusiji, u Izraelu je dočekana na "krv i nož".

MLJIzvor: B92
Podeli
Getty images
Getty images

Kvota da će osvajač SP biti iz Evrope je 1,40, a iz Južne Amerike 3,20. Pogledajte kvote kladionice MOZZART za sve specijalne igre na Mundijalu.

Tadić je bio među najboljim asistentima u kvalifikacijama, a kvota da će imati najviše asistencija na SP je čak 100, dok su favoriti Grizman, Silva i Pogba s kvotom 15. Pogledjate sve MOZZART kvote za najboljeg asistenta Mundijala.

Prijateljska utakmica između Argentine i Izraela je otkazana iz političkih razloga. "Gaučosi" se za Svetsko prvenstvo pripremaju u Barseloni, pa je njihov put u Izrael otkazan.

Plan je bio da se utakmica odigra u Jerusalimu na stadionu "Tedi Kolek", što je Palestina protumačila kao provokaciju i uputio pismo argentinskom savezu da utakmicu otkaže.

Igrači Argentine su razgovarali sa predsednikom svog saveza Klaudijom Tapijom i odlučili da je ni ne odigraju u strahu od mogućih napada ili nereda.

Selektor nebesko-plavih Horhe Sampaoli traži odigravanje jedne utakmice u Barceloni.

"Kao ambasador UNICEF nisam mogao da igram protiv ljudi koji ubijaju nevinu palestinsku decu, jer smo prvo ljudi, a tek onda fudbaleri", rekao je Lionel Mesi.

Ovakav stav jednog od najboljih fudbalera svih vremena je razbesneo Izraelce koji prete da će tužiti Argentinu Svetskoj kući fudbala - FIFA.

"Sportski Izrael je ljut zbog neočekivane odluke Argentine da otkaže prijateljski meč pred Svetsko prvenstvo nakon propalestinskih protesta, a neki od lidera Izraela optužuju Mesija i njegove suigrače za priklanjanje teroristima", javlja AP.

Ministar odbrane Izraela Avigdor Liberman je čak rekao da "neće ustuknuti pred čoporom antisemitskih pristalica terorista", dok je predsednik Reuven Rivlin bio nešto umereniji rekavši da ga takva odluka Argentinaca brine.

Pored svega toga, medij koji je otkupio pravo prenosa utakmice Argentine i Izraela će u tužbi tražiti da se Argentina izbaci sa Mundijala, a podršku ima i od Fudbalskog saveza Izraela.

Fudbal