Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 21.05.2018.

13:50

Borba za Bundesligu – može li Kil do senzacije?

Fudbaleri Holštajn Kila dočekuju Volfsburg (ponedeljak, 20:30h), u revanš meču baraža za mesto u Bundesligi sledeće sezone.

Izvor: AK

Autor: AK

Borba za Bundesligu – može li Kil do senzacije?
Foto: Getty images

"Vukovi" su bliži opstanku eliti nego Kil senzacionalnom debiju zbog pobede od 3:1 na svom terenu u prvom susretu pre nekoliko dana.

Volfsburg je bio na odličnom putu da već posle 90 minuta obezbedi svoj status u BL, ali su gosti pogotkom u drugom poluvremenu najavili dramatičan revanš na svom stadionu.

Kil se nada da će postati prvi drugoligaš još od 2012. godine i Fortune Diseldorf koji je stigao do BL preko baraža sa članom elitnog ranga.

"Očekujem još jedan težak meč. Znamo šta naas čeka, svesni smo da ništa još nismo uradili pobedom u prvom meču", kaže trener Volfsburga Bruno Labadija.

Kako bi vam bilo jasnije odnos između ova dva kluba, dovoljno je istaći jednu činjenicu – ceo tim Holštajn Kila vredi 17 miliona evra, koliko je Volfsburg pre godinu dana platio za dolazak američkog štopera Džona Bruksa.

Uprkos skromnoj bazi, Kil je bio najefikasniji tim Cvajte, a prvi strelac lige bio je Marvin Dukš sa 18 pogodaka. On je u prvom meču propustio fantastičnu šansu da smanji na 3:2, što mu se ne sme dogoditi u revanšu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve