Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.03.2018.

23:09

Brazilcima slatka osveta, Nemcima lekcija pred Mundijal

Fudbaleri Brazila pobedili su Nemačku sa 1:0 u prijateljskoj utakmici odigranoj u Berlinu golom Gabrijela Žesusa.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Brazilcima slatka osveta, Nemcima lekcija pred Mundijal
Tanjug / AP Photo/Michael Sohn

Brazilci su pokazali da je selektor Tite posle Dunge uspeo da skocka ekipu u kojoj je ključna reč - disciplina.

Bilo da je reč o odbrani u kojoj formacijski nije bilo mnogo iskakanja, ili kontrama u kojima su Brazilci Trapu i odbrani Nemačke zadavali glavobolje, tek video se jedan novi Brazil.

Po dolasku na mesto selektora Tite je rekao da će Brazil ostati bez lepršavosti, ali će ići na rezultat i upravo je tako izgledala igra "Selesaa" protiv Nemačke.

Nemci nisu uspevali da zaprete tokom većeg dela meča. Dok su Brazilci iz kontri napadali po strani, u sporijim akcijama bi išli kroz sredinu. Nemci su uglavnom pokušavali da prete sa bokova i nekoliko puta je Vagner ostao "kratak" za koji centimetar od kvalitetnih pokušaja glavom.

Na drugoj strani su po terenu vezli Paulinjo, Gabrijel Žesus, Kutinjo i Vilijan, pa Ridiger, Boateng i Trap nisu mogli ni u jednom trenutku da se opuste.

Jedno opuštanje ih je koštalo gola u 37. minutu. Gabrijel Žesus je dobro zahvatio loptu koju mu je sa desne strane poslao Vilijan i savladao Trapa za 1:0.

Mogao je da postigne gol i koji sekund ranije kada je fintom u kontri fantastično izbacio dvojicu čuvara, ali je šutirao preko gola.

Brazil je i posle tog gola bio konkretniji, ali rezultat se nije menjao. Jedinu pravu šansu za Nemačku je propustio Julijan Draksler u nadoknadi vremena.

U drugom derbiju večeri, Englezi su remizirali sa Italijom 1:1. Vardi je Engleze doveo u vođstvo na asistenciju Lindgarda i iskoristio je smušenost italijanske odbrane da zakuca loptu pod prečku "Azura" u 26. minutu.

Italijani su uspeli da izjednače pogotkom Insinjea u 87. minutu iz penala koji je glavni arbitar dosudio posle konsultacije sa VAR tehnologijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve