Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.03.2018.

20:22

Mbape se poigrao sa Rusima za trijumf Francuza

Francuski napadač Kilijan Mbape dvaput je pogađao mrežu za pobedu Francuza 3:1 u prijateljskom meču sa Rusijom, a Ukrajinci su bili bolji od Japana 2:1.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Mbape se poigrao sa Rusima za trijumf Francuza
Tanjug / AP Photo/Dmitri Lovetsky

"Trikolori" su bili bolji protivnik i to su potvrdili u 40. minutu kada je Mbape izbegao ofsajd zamku i iskoristio dodavanje Pogbe da dovede svoj tim u vođstvo.

Asistent kod prvog gola Pol Pogba se u 49. minutu i sam upisao u strelce efektnim udarcem iz slobodnog udarca kada je povisio na 2:0.

Rusi dvadeset minuta kasnije vraćaju nadu golom Fjodora Smolova koji je na drugoj stativi dočekao pas Smolnikova.

Međutim, na scenu je stupio Mbape po drugi put u 83. minutu. Pravom minijaturom u kaznenom prostoru Rusije, Mbape je prvo "po burek" poslao Nojštatera, a onda je kroz noge poslao loptu Lunevu za 3:1 i time je postavio konačan rezultat utakmice.

Ukrajina je, na gotovo praznom stadionu u Belgiji, povela autogolom Naomičija Udea u 21. minutu, izjednačio je Tomoaki Makino 20 minuta kasnije, a pobedu Ukrajincima doneo je Oleksandr Karavaev u 69. minutu.

Fudbalska reprezentacija Japana pobedila je u samo dve od poslednjih sedam utakmica i pružila je slabu partiju protiv selekcije koja se nije kvalifikovala na Mundijal u Rusiji.

Japan će na Svetskom prvenstvu u Rusiji igrati u grupi sa Kolumbijom, Senegalom i Poljskom

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu