Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 15.03.2018.

22:00

LE: Sporting preživeo dramu u Plzenju, Zenit ispao, Lacio prošao

Prvi termin revanša červrtine finala Lige Evrope doneo nam je veoma uzbudljiv meč u Plzenju između domaće Viktorije i lisabonskog Sportinga.

Izvor:

Autor:

LE: Sporting preživeo dramu u Plzenju, Zenit ispao, Lacio prošao
Photo by Octavio Passos/Getty Images

Prvak Češke, koji je u rundi ranije eliminisao Partizan, uspeo je pogocima Mareka Bakosa u šestom i 64. minutu da anulira zaostatak iz Portugala, ali ne i da prođe dalje posle produžetaka – 2:1 (2:0, 1:0).

Moglo je sve da se završi i u regularnih 90 minuta, kada je Radim Reznik na ulasku u nadoknadu napravio penal, prema mišljenu glavnog arbitra.

Bas Dost oglušio se o najstarije fudbalsko nepisano pravilo, preuzeo je odgovornost da izvede jedanaesterac koji je napravljen na njemu i, naravno – promašio.

Ales Hruška pročitao je njegov užasan pokušaj, a potom još boljom intervencijom zautavio šut Bruna Fernandesa koji je prvi stigao do lopte.

Ipak, nisu domaći uspeli da kazne promašaj Holanđanina sa bele tačke, dok nisu pomogle ni još dve sjajne parade Hruške, da bi sve i definitivno bilo gotovo u 107. minutu kada Rodrigo Batalja najbolje skače, posle kornera koji je izveo Fernandes, i šalje 'Lavove' dalje.

S druge strane, Zenit iz Sankt Peterburga nije uspeo da nadoknadi poraz iz prvog susreta protiv RB Lajpciga (2:1), iako je imao celo drugo poluvreme da stigne barem do produžetaka – 1:1 (1:1).

Nije dobro krenulo za domaće, za koje je kapiten Srbije Branislav Ivanović odigrao svih 90 minuta, jer je Žan-Kevin Ogsatin u 22. minutu pogodio za vođstvo gostiju.

Sebastijan Druisi u zaustavnom vremenu prvog dela vraća nadu Rusima, ali preokreta u nastavku nije bilo, dok su bliži novom pogotku bili Nemci – pošto Timo Verner u 82. minutu nije iskoristio penal.

Za razliku od ekipe Roberta Mančinija, Lacio je bio daleko uspešniji u revanšu protiv Dinama u Kijevu, posle remija u Rimu (2:2), iako u sastavu nije bilo našeg Sergeja Milinković-Savića, kao ni Dušana Baste – 2:0 (1:0).

Lacijali su odigrali daleko bolje nego pred svojim navijačima, a trijumf i prolaz na Olimpijskom stadionu u prestonici Ukrajine najavio je Lukaš Leiva u 23. minutu, da bi Stefan de Vrij to i potvrdio u samom finišu.

Uz Atletiko Madid, najlakše se mesta među osam najboljih domogao Olimpik iz Marseja pošto je i u drugom duelu (3:1) bio bolji od Atletik Bilbaa – 2:1 (1:0).

Dimitri Paje je iz penala u 38. minutu praktično rešio pitanje pobednika, da bi do kraja pogađali još Lukas Okampos sa goste, odnosno Injaki Vilijams sa domaće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu