Nova vest
Fudbal

Subota, 10.03.2018.

12:10

Benites: Zadovoljan sam Mitrovićem, ali to je Čempionšip

Menadžer Njukasla Rafael Benites zadovoljan je formom Aleksandra Mitrovića u Fulamu, ali Španac ukazuje na drugu stranu medalje.

Izvor: AK

Autor: AK

Benites: Zadovoljan sam Mitrovićem, ali to je Čempionšip
Foto: Getty images

Mitrović je nakon višemesečne agonija u Njukaslu u januaru pozajmljen u Fulam, za koji je postigao pet golova na poslednje četiri utakmice.

Srpski napadač je prošle nedelje istakao da je Njukasl previše "taktizirao" s njim prošle sezone, dok londonski klub igra napadački fudbal što mu odgovara.

"Zadovoljan sam Mitrovićem, voleo bih da postigne 20 golova, to bi bilo odlično i za njega i za nas. Ali to je pitanje koje ćemo postaviti u maju. Bitne su dve stvari. Prva, Mitrović golove postiže u Čempionšipu, a ne u Premijer ligi. Druga, mi smo prošle sezone bili najbolji tim lige sa 85 golova, više od bilo kog drugog, a primili smo takođe najmanje 40. Imali smo najviše šuteva, bili drugi po broju centaršuteva, dakle napadali smo. Naš stil je bio ofanzivan fudbal i naš ključni igrač bio je napadač Dvajt Gajl koji je postigao 23 gola, čak iako dva meseca nije igrao. Čak je i Deril Marfi dao više golova od Mitrovića, šest", rekao je Benites.

Mitrović je postigao četiri gola u Čempionšipu prošle sezone, šest ukupno, za razliku od svoje debitantske u dresu Njukasla kada je pre dolaska Benitesa bio strelac devet golova u Premijer ligi.

U tekućoj je jednom zatresao mrežu u elitnom takmičenju na šest nastupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve