Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.02.2018.

14:24

Pomozimo malom Isaiji Pantiću da pobedi!

Trinaestogodišnjem dečaku Isaiju Pantiću hitno je potrebna novčana pomoć za novu operaciju.

Izvor: B92

Autor:B92

Pomozimo malom Isaiji Pantiću da pobedi!
Foto/YSS

Sinu urednika emisije "Partizanov vesnik", Željka Pantića, do ponedeljka 19. februara potrebno je 126.713 dolara za operaciju.

Isaija Pantić ima 13 godina i u junu prošle godine na rutinskom očnom pregledu konstatovan mu je ogroman maligni tumor mozga koji je hitno i uspešno operisan 9.juna 2017.godine na Neurohirurškoj klinici u Beogradu.

Nakon testova uzorka tumora u državnoj laboratoriji u Beogradu, uzorak tumora je pogrešno dijagnostikovan kao tumor Anaplastični oligodendrogliom, i na osnovu te pogrešne dijagnoze je urađeno agresivno boost zračenje glave u 11 termina na Institutu za onkologiju u Beogradu.

Naknadna analiza u Beogradu promenila je dijagnozu u Embrionalni tumor NOS, uz napomenu da je tumor ekstremno redak i da se čeka nalaz međunarodne referentne laboratorije, a u međuvremenu je po toj privremenoj dijagnozi Embrionalnog tumora u Beogradu urađeno još 20 termina teškog kraniospinalnog zračenja glave i kičme.

Nakon puna dva i po meseca testiranja uzorka tumora u laboratoriji Great Ormond Street bolnice u Londonu, svetski priznati patolog Dr. Jacques Thomas dao je nalaz u kome Isaijin tumor nije moguće klasifikovati, da je tumor zloćudan i ekstremno redak, i da ga nema u postojećoj klasifikaciji tumora Svetske zdravstvene organizacije.

Već 1.decembra 2017.godine na MRI snimku kod Isaije je ponovo konstatovan mali recidiv tumora na istom mestu u veličini 1 cm, koji je na sledećem MRI snimku 17.januara porastao na 2,5 cm.

Neophodna je hitna operacija u jednoj od najnaprednijih bolnica za tretman dečjih tumora mozga na svetu, Children’s National bolnici u Vašingtonu, gde bi umesto dva i po meseca testiranja u Londonu, u roku od dve nedelje nakon operacije, bili urađeni svi mogući testovi uzorka novog tumora i napravljen dalji plan lečenja, koji u slučaju da tumor i dalje ostane nedefinisan, uključuje i imunoterapiju, a bolnica Children’s National je u novembru 2017.godine postala prva bolnica u SAD sa FACT akreditacijom za primenu celularne imunoterapije.

Porodica je obezbedila troškove avio prevoza i jednomesečnog boravka u SAD pre i posle operacije i tokom kontrola, problem su užasno kratki rokovi i činjenica da do ponedeljka 19.februara mora da se avansno uplati 126.713 dolara, da bi operacija u SAD mogla da se uradi 26.februara i nakon toga krene sa hitnim dvonedeljnim testiranjem uzorka tumora i pravljenje plana daljeg lečenja Isaije Pantića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

12 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d