Nova vest
Fudbal

Petak, 12.01.2018.

15:32

Đukić: Evropa, za sad, prioritet

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da je Liga Evropa trenutno prioritet za njegovu ekipu, ali samo zato što je prva na redu

Izvor: B92

Autor:B92

Đukić: Evropa, za sad, prioritet
Foto: StarSport

Šampion Srbije počeo je u petak pripreme za drugi deo sezone u kom će se takmičiti na tri fronta - Ligi Evropa, Kupu Srbije i domaćem prvenstvu.

Đukić je dodao da je obaveza crno-belih da brani i trofeje u domaćim takmičenjima.

"U Partizanu su zahtevi maksimalni, takmičimo se na sva tri smo fronta, dobro smo pozicionirani. Treba ići u ta finala i pobediti. Partizan se uvek bori za trofeje i ništa se tu ne menja", rekao je Đukić.

Upitan da li je teže odbraniti titulu ili proći dalje u Ligi Evropa, on je kazao da je podjednako teško.

"Sve je teško. Oba zadatka su teška, ali mislim da smo sposobni da uradimo dobro na sva tri fronta i ja se nadam uspehu na sva tri fronta. Svi smo u ovom momentu fokusirani na Evropu, prioritet je da se plasiramo dalje. U prvenstvu ima još mnogo da se igra, tako da je sada Evropa na prvom mestu", rekao je trener Partizana.

Novinare je zanimalo da li će upravo tako pripremati ekipu, da ostvari plasman u osminu finala Lige Evropa, a da će manji fokus biti na domaća takmičenja.

"Ne može u Partizanu 'šta bude'. Znamo da su bitni i liga i kup, ali Evropa nam je prioritet jer je prva utakmica na redu. Veoma je bitno za klub ako uspemo da prođemo dalje, jer bi to bio dobar vetar u ledja za sve nas", kazao je Đukić.

Fudbaleri Partizana će u Beogradu trenirati do 24. januara, kada se ekspedicija crno-belih seli na Kipar, gde će ostati do 9. februara.

"Igrači su došli u dobroj formi, što se videlo po testovima. Došli su spremni i orni za rad. Bićemo ovde 14 dana dok ne odemo na Kipar. Imaćemo dve utakmice, sa omladincima i Teleoptikom. Radićemo sa loptom, ali će fokus biti na fizičkoj pripremi. Na Kipru ćemo imati šest utakmica. Znamo ko su protivnici, to ćete videti i vi. Svi su ozbiljni i dobri, a dva ili tri će biti iz češke lige, da osetimo malo kakvi su zbog Viktorije. Sve ide po planu", kazao je trener Partizana.

On je naveo da će Partizan tokom zime sigurno napustiti još nekoliko igrača, ali i da će biti pojačanja.

"Sigurno će biti još dolazaka. Dosta igrača je otišlo. Mislim da ćemo potencirati mnogo momaka iz Teleoptika, tako da ćemo računati na njih. Što se tiče pozicija, videćemo još gde ćemo se pojačavati, ali uradićemo to gde god budemo mogli. Takodje, biće i odlazaka, moramo i na to da mislimo", rekao je Đukić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

11 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d