Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 18.12.2017.

14:28

Vešović ide u Legiju: Postao sam Riječanin

Bivši fudbaler Crvene zvezde Marko Vešović napustiće posle tri i po godine Rijeku, a karijeru će nastaviti u poljskoj Legiji.

Izvor: AK

Autor: AK

Vešović ide u Legiju: Postao sam Riječanin
Foto: Getty images

Vešović se od hrvatskog kluba oprostio golom protiv Rudeša, u poslednjem kolu jesenjeg dela sezone Prve lige Hrvatske.

Njegov agent Rajo Božović je prethodnih dana istica da ga osim Legije žele i klubovi iz Francuske i Belgije, ali je crnogorski reprezentativac ipak završio u Varšavi.

"Koliko znam, prelazak u Legiju je završen posao. Zadovoljan sam tim izborom. Srećan sam i ponosan, na neki način i tužan. Hvala svim navijačima, Armadi i svakom Riječaninu koji me poštuje. Ja sam na neki način postao Riječanin, preko dede, oca i sada će mi se i ćerka roditi ovde", rekao je Vešović.

Nema informacija koliko je vredan Vešovićev transfer iz Rijeke u Legiju, pola godine pre isteka ugovora u Hrvatskoj. Specijalizovani portal Transfermarkt njegovu tržišnu vrednost procenjuje na oko 2 miliona evra.

Vešović je za Rijeku postigao 12 golova na 118 nastupa tokom tri i po sezone, a u Hrvatsku je stigao iz italijanskog Torina. Karijeru je počeo u Zvezdi 2010. godine.

Za reprezentaciju Crne Gore je dao jedan gol na 15 utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve