Nova vest
Fudbal

Petak, 01.12.2017.

22:39

Napoli se ispromašivao, Iguain za pobedu Juventusa

Fudbaleri Juventusa pobedili su na gostovanju Napoli sa 1:0 u derbiju 15. kola Serije A.

Izvor: PT

Autor: PT

Napoli se ispromašivao, Iguain za pobedu Juventusa
Getty images

U susretu prvoplasirane i drugoplasirane, ona lošije rangirana zabeležila je trijumf i tako se primakla na samo bod zaostatka.

Gol odluke postigao je nekadašnji igrač Napolija, Gonazalo Iguain, i to na početku meča u 13. minutu.

Dibala je sjajno povukao kontru i dobrim pâsom pronašao Iguaina. Argentinac se odlično snašao i udarcem u bliži ugao savladao Pepea Reinu.

Posle samo pet minuta igre domaći igrači imali su priliku preko Mareka Hamišika koji je odlično šutirao, ali je Bufon kao u najboljim danima to odbranio.

Neverovatno je koliko su prilika promašili domaći igrači u prvom poluvremenu. Naredna tri puta (u 32, 33. i 37. minutu), međutim Bufon je uvek odlično reagovao.

U nastavku meča Napoli je ponovo izgledao kao bolja ekipa, ali lopta nije htela u gol. Điđi Bufon bio je najzaslužniji da mreža Juventusa ostane prazna.

Napoli je imao čak 21 šut, od čega je šest bilo u okvir gola. Sa druge strane, Juventus je imao sedam šuteva, od čega četiri u gol.

Juventus je ovim trijumfom došao do važnog trijumfa jer sada imaju samo bod manje od Napolija, koji je mogućim trijumfom otišao na +7. Ipak, ekipa Masimilijana Alegrija je slavila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve