Zvezda najgledaniji klub trećeg kola LE

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da ostvare pobedu na terenu, ali malu pobedu ostvarili su svi Zvezdaši zajedno.

SMIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto/fkcrvenazvezda
Foto/fkcrvenazvezda

Stadion „Rajko Mitić“ je bio ubedljivo najpopunjeniji u četvrtak, i klub ima velike šanse da ponese laskavu titulu najgledanijeg kluba u Ligi UEFA.

Sa 40.000 gledalaca na meču protiv BATE Borisova u prvom kolu, Crvena zvezda je trenutno najgledaniji klub od 48 učesnika Lige Evrope.

Pod pretpostavkom da bi i protiv Kelna u poslednjem kolu moglo da dođe oko 50.000 navijača, Crvena zvezda bi grupnu fazu Lige Evrope mogla da završi kao ubedljivo najgledaniji klub u takmičenju sa blizu 150.000 gledalaca na tri utakmice.

Na stadionu „Rajko Mitić“ se u četvrtak okupilo 52.000 ljudi. Na drugom mestu po poseti je stadion Zenita „Krestovkij“ koji je okupio 46.211 gledalaca. Na trećem mestu našao se Red Bul Salcburg, ali na njegovom stadionu „Bujkšehir Beldije“ okupilo se daleko manje — 23.354 ljudi.

Impresionirani atmosferom na Marakani bili su čak i navijači Arsenala koji su posle utakmice bili puni reči hvale za celokupan doživljaj.

Crvenu zvezdu još čeka domaćinstvo protiv Kelna, a nema sumnje da će i nakon te utakmice slika prepune beogradske Marakane obići Evropu.

Fudbal

strana 1 od 2 idi na stranu