Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 07.08.2017.

14:46

Milion i po evra za Zvezdinu "La Masiju"

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je novinarima da će rekonstrukcija omladinske škole kluba koštati oko 1,5 miliona evra.

Izvor: B92

Autor:B92

Milion i po evra za Zvezdinu
Foto: YouTube screenshot

Opšte je poznato, podseća Terzić, da su uslovi za rad u omladinskoj školi "nemogući".

"Planiramo da podignemo omladinsku školu na jedan viši nivo. Znate da su uslovi za rad omladinske škole katastrofalni, da se decenijama se nista nije ulagalo u nju, da su uslovi za rad postali nemogući", rekao je Terzić.

Radovi na rekonstrukciji omladinske škole počeli su krajem jula, a ono što se može zamisliti kao 'La Masija' u svojoj srpskoj varijanti možda otvori vrata za 60 omladinaca do sledeće godine.

"Počeli smo sa radovima i nadamo se da će do jeseni biti gotova tri terena sa veštačkom travom, ili dva sa veštačkom i jedan sa prirodnom, to još treba da se odluči. Treba da se stave reflektori na sve terene", kaže direktor Zvezde.

Osim terena, unutrašnjost samog objekta bi trebalo da bude moderna, sa učionicama, kompjuterima i restoranom za fudbalere.

"Planiramo da napravimo zatvorenu salu 40x80 metara za rad škole, internat gde bi živeli igrači. Ukupna vrednost tih infrastrukturnih radova je oko milion i po evra i nadamo se da će rok završetka svih radova biti do Nove godine. Možda će internat biti završen i na proleće to sve zavisi i od građevinskih radova i vremenskih uslova", rekao je Tezić.

Dodao je i da je novac sklonjen na račun ćerke firme, te da će škola imati uslove za rad kakve zaslužuje klub renomea Crvene zvezde.

"Prioritet broj dva je dovođenje kvalitetnih dečaka u omladinsku skolu. Dopunska selekcija je nešto što se mora stalno održavati i sve sto vredi iz Srbije i regiona, tu pre svega mislim na Republiku Srpsku, Crnu Goru i Srbiju mora da završi u Crvenoj zvezdi i na to nećemo žaliti novac", naglasio je direktor crveno-belih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve