Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 31.07.2017.

17:30

Matić zvanično u Mančester Junajtedu!

Srpski fudbaler Nemanja Matić zvanično je postao član Mančester Junajteda. Klub je posle više nedelja nagađanja novo pojačanje predstavio na svom sajtu.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Matić zvanično u Mančester Junajtedu!
Printscreen/MUFC

Matić je tako obnovio saradnju sa menadžerom za koga je igrao u Čelsiju Žozeom Murinjom i postao najskuplji fudbaler u istoriji srpskog fudbala.

Britanski mediji su objavili da je reč o sumi od oko 45 miliona evra, a pravi iznos će biti tek naknadno saopšten. Matić je zadužuio broj 31 u kome je fotografisan u nedelju.

On je potpisao ugovor na tri godine, sa mogućnošću da ga produži na još godinu dana. Srpski vezista će u slučaju ostanka do kraja ugovora u Mančesteru dočekati 32. godinu.

Za Čelsi je u drugom boravku igrao tri godine posle izuzetnih igara u dresu Benfike. U London je došao početkom 2014. godine kada ga je doveo upravo Žoze Murinjo za 25 miliona evra. Benfika je tada za svog igrača tražila 40 miliona evra, nije dobila tu sumu. Sada su "Plavci" tražili više od 50 miliona, ali su prihvatili nešto manje novca.

Matić je sa Čelsijem dva puta osvajao Premijer ligu, ali od dolaska Antonija Kontea na klupu "Plavaca" padao je u drugi plan. Njegov odlazak je ubrzao i dolazak Bakajoka iz Monaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve