Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 13.07.2017.

00:25

Zvezdino putešestvije – oluja, psi i trk po kiši

Sedam časova puta, teško sletanje, dva časa kašnjenja i kontrola prtljaga psima kao šlag na torti – tako je ukratko izgledao put Crvene zvezde u Pavlodar.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Zvezdino putešestvije – oluja, psi i trk po kiši
B92/Miloš Ljubisavljeviæ

Prvotimci srpskog vicešampiona su oko dva časa po lokalnom vremenu sleteli na aerodrom u kazahstanskom gradu, posle pređena 5.284 kilometra, iz dve ture, pošto je prethodno avion pred sletanje ušao u oluju i jaku turbulenciju – zbog koje je sletanje prošlo teže od očekivanog.

Sam početak puta iz Beograda obeležilo je kašnjenje od dva sata jer iz Ukrajine nije stigla dozvola za prelazak iz ukrajinskog u ruski vazdušni prostor.

Umesto u 13 časova, fudblaeri su krenuli u 15.00 sa aerodroma Nikola Tesla.

Oko 18 i 30 po beogradskom vremenu avion je sleteo na aerodrom u Samari, da bi se dopunilo gorivo. Tokom tih 45 minuta posada, igrači i uprava su ostali u avionu, a do Pavlodara je putnike potom čekalo još oko tri sata leta.

Ekspedicija je konačno stigla na odredište u 22 časa, odnosno oko dva ujutru po vremenu u Pavlodaru jer je vremenska razlika između srpske prestonice i grada na severoistoku Kazahstana četiri sata.

Po dolasku na aerodrom je usledila kontrola prtljaga, a domaćini su svaku od torbi igrača prekontrolisali uz pomoć pasa, pre nego što je usledio 'vrhunac'.

Napolju je pljuštala jaka kiša, ali, i vremenske uslove na stranu, neverovatno je da niko nije dočekao ekipu Crvene zvezde, a šta tek onda reći da su po ovakvom vremenu morali peške od aviona do same aerodromske zgrade, jer autobusa nije bilo.

U hotel Sari Arka ekipa je stigla oko tri časa izjutra po ovdašnjem vremenu.

Shodno tome, ne ostaje im previše prostora da se oporave pred duel sa domaćim Irtišom, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, u četvrrak od 16 časova po srpskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve