Umro Mihalj Mesaroš – legendarno krilo Partizana

Mihalj Mesaroš, legendarno desno krilo Partizana, umro je 18. aprila 2017. u SAD.

Izvor: B92
Podeli
partizan.rs
partizan.rs

Mihalj Mesaroš Meske je rođen 27.7. 1935. u Novom Bečeju. Svoju svetsku karijeru je započeo u lokalnom Jedinstvu i Proleteru iz Zrenjanina, odakle sa 18 godina, posle velikog interesovanja najvećih klubova naše zemlje, postaje član fudbalskog kluba Partizan.

"U Partizanu je nastupao u periodu 1953. do 1960. i zabeležio 127 nastupa uz 57 postignutih golova. Bio je u sastavu blistave generacije pedesetih godina, kada je fudbal bio zadovoljstvo i radost, sa ove distance gledano, doba romantike. Još i danas se pamti saradnja velikana – Bobek, Miloš Milutinović, Mihalj Mesaroš, Čajkovski, Bruno Belin, Valok, Zebec….Postigao je i gol u onoj čuvenoj utakmici finala Kupa Jugoslavije između Partizana i beogradskog Radničkog, kada su crno-beli posle 0:3 na poluvremenu pobedili na kraju sa 5:3", navodi se na sajtu Partizana.

Bio je kandidat za člana reprezentacije, kao deo tima za Svetsko prvenstvo.

Karijeru posle Partizana nastavlja u OFK Beogradu, Slobodi iz Tuzle, Rijeci i Trikali (Grčka), posle čega je 1967. godine postao član nove lige u SAD, gde je imao pionirsku ulogu u razvoju fudbala na severnoameričkom kontinentu.

Tu je u to vreme tek bila formirana profesionalna liga po Evropskom principu, gde je sa uspehom nastupao u nekoliko klubova – Los Anđes Toros, San Dijego Toros i San Hose Earthquakes, gde je i završio karijeru.

Mesaroš je živeo u SAD sa svojom ženom Rozalijom, decom Lidijom i Robertom i četvoro unučadi.

Fudbal

strana 1 od 2 idi na stranu