Nova vest
Fudbal

Nedelja, 09.10.2016.

09:38

Sa 14 godina igra za prvi tim Galatasaraja

Trener Galatasaraja Jan Olde Riekerink izveo je kombinovani tim na prijateljskom meču u Sofiji, ali niko nije očekivao da će debitovati 14- godišnjak.

Izvor: SM

Autor: SM

Sa 14 godina igra za prvi tim Galatasaraja
Youtubescreenshot

Turski klub je u prijateljskoj utakmici protiv Levskog slavio rezlutatom 2:0, a holanski trener je na teren izveo i mladog Mustafu Kapija.

Veliki broj igrača bio je na reprezentativnim okupljanjima pa je trener turkog tima odlučio da priliku da igraču rođenog 2002. godine, koji je postao najmlađi igrač koji je ikada nastupio za Galatasaraj.

Kapi je tek napunio 14 godina u avgustu ove godine, a u turski klub je tri godine otkako je stigao iz Denizlispora. Nije previše proveo na terenu jer je u igru ušao tek u 89. minutu umesto Sinana Gumuša, ali čim se utakmica završila pojurio je prema treneru da mu velikim zagrljajem zahvali na prilici.

Zanimljivo je da sve češće mnogo mladih igrača dobijaju priliku da se pokažu na terenu. Zanimljiv je primer i 13-godišnjeg fudbalere Seltika, Karamoka Dembelea koji je debitovao za škotski tim, za igrače do 20 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu