Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.04.2016.

23:22

Tvente bez tri boda zbog Tadićevog transfera

Fudbalski klub Tvente kažnjen je oduzimanjem tri boda u holandskom prvenstvu zbog neregularnosti prilikom transfera Dušana Tadića u Sautempton.

Izvor: JT

Autor: JT

Tvente bez tri boda zbog Tadićevog transfera
Getty Images

Odluku o kazni potvrdila je Komisija za licence Kraljevske holandske fudbalske asocijacije (KNVB), pošto klub nije na vreme predao prava finansijska dokumenta.

Tvente je navodno predao dokumenta u kojima se nalaze pogrešni podati o Tadićevom transferu, koji poprilično utiču na sume koje se u njemu nalaze.

Sautempton je Tadića u leto 2014. godine platio 14 miliona evra, po pisanju holandskih medija, a 1,8 miliona bila je provizija menadžera. Međutim, taj podatak je otkriven tek nedavno i nema ga nigde u finansijskim dokumentima i to je glavni razlog za novo oduzimanje bodova.

Kada smo nedavno povukli finansijska dokumenta, znali smo da su velike šanse da će se ovo desiti, ali to ne znači da je to nešto ublažilo. Posebno ne našim fudbalerima i stručnom štabu, koji se iz nedelje u nedelju bore za svaki bod. Moramo da prihvatimo ovu kaznu i damo sve od sebe da Tvente nastavi pravim putem”, rekao je vršilac dužnosti Tvendea Ono Jakobs.

Tvente je pre oduzimanja bodova držao deseto mesto sa 38 bodova, 33 manje od vodećeg Ajaksa, a sada će pasti na 14. mesto, dve pozicije iznad opasne zone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu