Nova vest
Fudbal

Nedelja, 19.07.2015.

16:58

Benteke na pregledima u Liverpulu

Napadač Aston Vile, Kristijan Benteke, nalazi se u Liverpulu na medicinskim pregledima.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Velikan sa Enfilda aktivirao je otkupnu klauzulu iz njegovog ugovra vrednu 47 miliona evra.

Zbog toga je turneju Liverpula u Australiji napustio klupski lekar, kako bi "crveni" kompletirali transfer u narednih 48 časova.

Benteke je u Vilu stigao 2012. godine za 10 miliona evra iz Genka, a postigao je 49 golova na 101 utakmici za tim sa Vila Parka.

Prošle sezone je imao dosta problema sa povredama, a onda je u poslednjih 12 utakmica dao tačno toliko i golova za Vilu, te bio ključni faktor u izborenom opstanku u Premijer ligi.

Liverpul je novac za transfer Bentekea dobio zahvaljujući prodaji Rahima Sterlinga Mančester Sitiju (70 miliona evra), a navijači samo mogu da se nadaju da Belgijanac neće proći kao svojevremeno Endi Kerol, koji je plaćen 50 miliona evra.

Belgijanac ima 24 godine, a novom timu će se priključiti po povratku ekipe iz Australije. Liverpul je pre Bentekea ovog leta Natenijela Klajna, Roberta Firmina i Danija Ingsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve