"Srbijo, donosimo ti trofej svetskog šampiona"

Nemanja Maksimović rekao je da današnji dan nikada neće zaboraviti, jer je u finalu Svetskog prvenstva postigao gol koji je doneo "veliku radost i sreću".

Izvor: B92
Podeli

"Ovaj dan ću pamtiti celog života, postigao sam gol za našu veliku radost i sreću. Očekivao sam da će mi Žile dati loptu u dubinu, dobro sam utrčao, bio koncentrisan i što je najvažnije lopta je završila u mreži. Odigrao sam svaki minut na ovom prvenstvu, ali u produžecima kao da nisam osećao umor, jednostavno sam rekao sebi da moramo da pobedimo"

Omladinksa reprezentacija Srbije za igrače do 20 godina osvojila je titulu prvaka sveta, pošto je u finalu Svetskog prvenstva na Novom Zelandu pobedila, posle produžetaka, Brazil 2:1.

Asistent kod pobedničkog gola, Andrija Živković naveo je da će on i njegovi saigrači uspeha postati svesni tek po povratku u Srbiju.

"Neopisiv osećaj je pobediti Brazil u finalu, tek ćemo biti svesni šta smo sve uradili kad stignemo u Srbiju. Borili smo se do poslednjeg daha od samog početka prvenstva, nismo odustajali kada je bilo teško i zasluženo smo prvi. Ovaj trofej je za ceo naš narod, a ja posvećujem i mom Nišu, kao i svim Nišijama", poručio je Živković.

Ko je svetski sampion?

A photo posted by Vukasin Jovanovic (@vukasinjovanovic30) on

Prvi gol za Srbiju na današnjoj utakmici postigao je Staniša Mandić u 70. minutu,

"Mi smo prvaci sveta... Verovali smo u to i san se ostvario. Ovo je dan koji nikada nećemo zaboraviti i koji će ostati za sva vremena... Ovo je jedan od najdražih golova u mojoj karijeri, zatresti mrežu na ovakvoj utakmici je nešto o čemu sanja svaki fudbaler", rekao je Mandić.

SRBI LUDACI SVETSKI PRVACI! ������⚪️����������������

A photo posted by Sergej Milinkovic Savic (@sergej__20) on

Milan Gajić je imao poruku za sve navijače u Srbiji.

"Narode, donosimo trofej svetskog šampiona u Srbiju... Čekajte nas i hvala vam do neba za svu pozitivnu energiju koju ste nam davali i na ovoj razdaljini. Ispisali smo modernu bajku srpskog fudbala. Ovo su dani velike sreće u kojoj ćemo još dugo uživati", rekao je Gajić.

SRBI LUDACI SVETSKI PRVACI !!!!U20 ❤️❤️❤️����

A photo posted by Andrija Zivkovic 17 (@zivkovic17) on

Napadač Srbije Ivan Šaponjić poželeo je svima koji se bave sportom da osete radost koju danas osećaju omladinci Srbije.

"Pobediti Brazil u finalu, ima li šta lepše... Teško je sad naći prave reči i opisati ono što osećamo... Poželeo bih svakome ko se bavi bilo kojim sportom da oseti ovakvu radost i da mu ceo svet kliče. Ponovo smo morali u produžetke, ali nije nas to pokolebalo", kazao je Šaponjić.

Izvini ������

A photo posted by Predrag Rajkovic (@rajkovicpredrag) on

Selektor svetskih prvaka Veljko Paunović rekao je za B92 da je od prvog dana verovao u ostvarenje sna svih nas.

Golman omladinske reprezentacije Srbije, najbolji mladi čuvar mreže sveta, Predrag Rajković rekao je da jedva čeka da se vrati u Beograd i sa nacijom proslavi titulu prvaka sveta.

SAMPION SVETA ��

A photo posted by SM7 (@s_mandic7) on

Fudbal

strana 1 od 2 idi na stranu